RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Secretariaat Bibliotheek Noord Veluwe
28 maart 2024 14:24


Goede uitleg bij cursus Digitale zorg
Foto: Goede uitleg bij cursus Digitale zorg
Cursisten van de cursus DigiVitaler in de bibliotheek in Vaassen. Foto: Eigen foto: Bibliotheek Noord Veluwe

- Tien cursisten hebben woensdagochtend de cursus Digitale Zorg in Heerde en Vaassen succesvol afgerond Ze ontvingen het bijbehorende certificaat uit handen van hun trainers. De cursisten volgden het onderdeel patiëntenportaal Huisarts.

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert zowel cursussen over het patiëntenportaal Huisarts als over het patiëntenportaal Ziekenhuis. Deze cursussen maken deel uit van DigiVitaler. De cursisten in Heerde en Vaassen zijn heel enthousiast over de cursus en over de begeleiding van trainers Henk en Anneke. "De cursus geeft een goede uitleg over de lokale situatie", vertelde een van de deelnemers. Een ander vulde aan "De trainers zorgen voor een relaxte sfeer". De trainers zelf roemen juist de cursisten. "Het is een leuke groep, ze zijn leergierig en enthousiast. Het is fijn om mensen te helpen om zelfredzaam te worden. Ze krijgen het zelfvertrouwen dat ze ook als iets niet meteen goed gaat zich toch kunnen redden." De meeste cursisten zijn zo enthousiast over de cursus dat ze meteen doorgaan met de cursus over het patiëntenportaal Ziekenhuis die volgende week in Heerde van start gaat.

Bij DigiVitaler leren deelnemers hoe ze zelf hun gezondheidszaken regelen via internet. Ze oefenen hoe ze inloggen en hoe ze hun medische gegevens bekijken in het patiëntenportaal van hun huisarts en/of van het ziekenhuis. Deelnemers krijgen les in kleine groepjes.

Ook zelfredzaam worden? Op het gebied van digitale zorg, DigiD, computergebruik of veilig internet? De Bibliotheek Noord-Veluwe biedt diverse digitale cursussen aan. De cursussen zijn gratis, je hoeft zelfs geen lid te zijn van de bibliotheek. Wel is het handig om al een beetje ervaring te hebben met een computer, tablet of smartphone. Bekijk het cursusaanbod op www.bibliotheeknoord-veluwe.nl , bij Leren in de oranje balk. Of vraag de medewerkers in de bibliotheek om meer informatie. Ze helpen je graag.

Heerde Nieuws 

heerde vaassen zorg voorpagina oranje bibliotheek 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie