RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jan Bertil Pool
20 maart 2024 8:23


'De Dag van Duizend Snaren’- gitaar evenement in Heerde!
Foto: 'De Dag van Duizend Snaren’- gitaar evenement in Heerde!
Tom Edskes. Foto: Omroep Gelderland

- Cultuurplein en gitaardocent Tom Edskes slaan de handen ineen om het 10-jarig jubileum van Tom bij Cultuurplein te vieren met een speciale dag voor alle liefhebbers van gitaren, ukeleles en mandolines: 'De Dag van Duizend Snaren'. Dit unieke evenement vindt plaats op zaterdag 6 april van 10.00 tot 18.30 uur in De Heerd in Heerde.

De Dag van Duizend Snaren is bedoeld voor gitaristen, ukelele spelers en mandolinisten van alle leeftijden en niveaus. Het hoogtepunt van de dag is het Groot Snarenorkest MEGAPLUK, onder leiding van Sebastiaan de Grebber, hoofdvakdocent mandoline aan het ArtEZ Conservatorium. Het orkest zal stukken zoals het Dubbelconcert van Vivaldi en 'I see the light' uit Disney's Tangled ten gehore brengen, met solisten Amalia Houri en Lisa Sterpin op mandoline. Als afsluiter wordt 'Experience' van Einaudi gespeeld.

Deelnemers hebben de keuze uit twee opties:

- Optie A: Megapluk - Speel de hele dag mee in het Groot Snarenorkest MEGAPLUK. Dit is dé kans om samen met medemuzikanten te schitteren onder leiding van Sebastiaan de Grebber. Sluit je aan bij het Groot Snarenorkest MEGAPLUK en speel mee in 'Experience' van Einaudi.

- Optie B: Workshops - Kies voor twee inspirerende workshops onder leiding van ervaren docenten:

1. Ratjetoe! - Geleid door Jelma van Amersfoort, musicus en musicoloog, waarbij je aan de slag gaat met een verscheidenheid aan snaarinstrumenten.

2. Alhambrismo! - Onder leiding van Kristina Varlid, hoofdvakdocent klassiek gitaar aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, ontdek je de schoonheid van Spaans-Romantische gitaarmuziek.

Mis deze unieke kans niet om samen met gelijkgestemden te genieten van een dag vol muziek, inspiratie en plezier! Schrijf je vandaag nog in voor 'De Dag van Duizend Snaren' en beleef een onvergetelijke muzikale ervaring. De kosten voor deelname bedragen slechts €25, inclusief lunch! Na aanmelding krijg je de bladmuziek toegestuurd.

Voor meer informatie en aanmeldingen, bezoek onze website www.cultuurpleinnoordveluwe.

Amersfoort  Groningen  Heerde Nieuws 

heerde muziek voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie