RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jan Bertil Pool
12 maart 2024 8:27


Frans Hals, portrettist van de westerse kunstgeschiedenis
Foto: Frans Hals, portrettist van de westerse kunstgeschiedenis
Schutters van wijk XI onder leiding van kapitein Reynier Reael. Foto: Eigen foto: Cultuurplein Noord Veluwe

- Op donderdag 4 april kun je bij Cultuurplein komen genieten van de inspirerende lezing over Frans Hals. Van 19.30 tot 21.30 uur kun je komen genieten in de Heerd in Heerde en bereidt kunsthistorica Marianne Wilts je goed voor op een bezoek aan het Rijksmuseum.

Mocht je dat (nog) niet gepland hebben is deze lezing ook een inspirerende bron van informatie over deze grote Nederlandse kunstenaar. Het Rijksmuseum presenteert momenteel namelijk met gepaste trots een unieke overzichtstentoonstelling met 50 werken van de meesterlijke portretschilder Frans Hals. Deze bijzondere tentoonstelling, in samenwerking met het Frans Hals museum in Haarlem, biedt een zeldzame kans om de genialiteit van Hals te ervaren en te bewonderen.

Frans Hals, een pionier in de kunstgeschiedenis, wordt erkend als de meest vernieuwende portretschilder van zijn tijd. Zijn losse schilderstijl, gekenmerkt door levensechte details en humoristische uitdrukkingen, bracht een revolutie teweeg in de 17e-eeuwse Nederlandse kunstwereld. Tijdens deze tentoonstelling kunnen bezoekers zich onderdompelen in de wereld van Hals en zijn unieke talent voor het vastleggen van de menselijke ziel ontdekken.

"Portretten waren in de 17e eeuw in de Nederlanden zeer gewild, maar Frans Hals overtrof zijn tijdgenoten met zijn ongeëvenaarde meesterschap," aldus directeur Taco Dibbits van het Rijksmuseum. "Deze tentoonstelling biedt een zeldzame kans om het werk van deze visionaire kunstenaar te bewonderen en zijn blijvende invloed op de westerse kunstgeschiedenis te erkennen."

De lezing, "Frans Hals: Portrettist van de Westerse Kunstgeschiedenis" belooft een onvergetelijke reis te worden door de rijke erfenis van een van de grootste meesters uit de Gouden Eeuw van Nederland. Reserveer in verband de te verwachten belangstelling op tijd een plekje via www.Cultuurpleinnoordveluwe.nl

Haarlem  Heerde Nieuws 

heerde voorpagina werk museum tentoonstelling 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie