RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jan Bertil Pool
27 februari 2024 15:21


Leerorkest Heerde weer van start!
Foto: Leerorkest Heerde weer van start!
Guido Cornet met een groep aanstormende trombonisten. Foto: Eigen foto: Cultuurplein Noord Veluwe

- Het Leerorkest Heerde is weer van start gegaan. De komende weken klinkt er wekelijks een hele dag muziek in en rondom de theaterzaal in De Heerd. Muziekdocenten Marcel van der Wulp, Marinka Kluiver en Guido Cornet nemen de leerlingen van CBS Wereldwijs, GBS Het Kristal, OBS De Spreng en CBS Het Talent tot eind mei mee in de wereld van het samen muziek maken.

Het Leerorkest is een project dat tot stand is gekomen door het Muziekakkoord Noord-Veluwe, waarbij veel scholen, verenigingen en andere betrokken partijen samen gaan voor ‘Méér Muziek in de Klas’. Na een pilot in 2021 en een voltallige editie in voorjaar 2023, is dit een vervolgeditie van het Leerorkest. Muziekverenigingen Soli Deo Gloria en Wilhelmina werken samen mee aan het totstandkomen van dit project: zij leveren de muziekinstrumenten voor dit project en spelen mee tijdens het slotconcert. "Dit project heeft echt een meerwaarde voor het onderwijs. Leerlingen ervaren hoe het is om samen te musiceren, helpen elkaar en werken samen toe naar een slotconcert. Samen muziek maken schept een band en moet je eens ervaren hebben. Hoe mooi is het dat wij deze kans kunnen bieden!", aldus Claire Beukema, projectleider van het Leerorkest en cultuurcoach gemeente Heerde. "Ook dank aan het Ondernemersfonds Gemeente Heerde en het Cultuurfonds, die dit project mede mogelijk maken!"

Eind mei wordt het project feestelijk afgesloten door een (besloten) slotconcert. Vorig jaar leverde dit spektakel een overvolle theaterzaal vol trotse kinderen, ouders en familie op in De Heerd.

Heerde Onderwijs 

heerde muziek onderwijs kinderen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie