RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door MFC De Verbinding Vorchten
26 februari 2024 16:23


Vorchten Vertelt: Vogels in de IJsselvallei
Foto: Vorchten Vertelt: Vogels in de IJsselvallei
Adrie Hottinga. Foto: Henri van der Beek

- Op zondagmiddag 10 maart, 15.00 uur zal Adrie Hottinga in het MFC in Vorchten een presentatie verzorgen over vogels in de omgeving van Vorchten. Vorchten ligt in de IJsselvallei met een verscheidenheid aan landschapstypen. Door deze verscheidenheid kunnen veel soorten vogels waargenomen worden.

De vraag die deze zondagmiddag beantwoord wordt is: hoe herken je deze vogels? Belangrijk is ook dat je weet welke vogels in de diverse landschapstypen kunt verwachten. In het Wapenveldsche broek zijn veel weidevogels, terwijl in de Vorchterwaarden veel struweelvogels aanwezig zijn. Op de erven zijn weer andere soorten vogels dan in weilanden en in uiterwaarden. Gedurende de wintermaanden zijn er veel ganzen in de omgeving van Heerde. De kennis van vogels en landschap verbreedt de horizon tijdens een wandeling in het buitengebied.

Voor Adrie is de favoriete vogelsoort de steenuil, nog goed vertegenwoordigd in de gemeente Heerde. De relatie steenuil en hoogstamboomgaard komt zeker aan bod tijdens deze lezing. Ook wordt aandacht besteed aan vogelonderzoek en de betekenis van dit onderzoek. Bij voldoende belangstelling en geschikte weergesteldheid wordt na de lezing nog een korte wandeling verzorgd in de Vorchterwaarden. Hiervoor is het wel noodzaak om laarzen mee te nemen.

‘Vorchten vertelt’ is een item waarbij inwoners van Vorchten en omgeving de gelegenheid krijgen om een presentatie of lezing te geven over wat hen bezig houdt. Het MFC biedt daarmee een podium aan inwoners om hun verhaal te vertellen en kennis te delen. Eén keer per maand wordt er verteld in Vorchten. In het najaar is er nog ruimte voor vertellers, in het voorjaar is het programma als volgt: Op 10 maart en 21 april is ‘Vorchten vertelt’ in het MFC De Verbinding (Kerkweg 19A, Vorchten). Om 15.00 uur starten de presentaties. Toegang is gratis en de bar is geopend. Het programma wordt gedeeld op de website www.mfcvorchten.nl, op de Facebookpagina van het MFC en in Nieuwsblad De Schaapskooi.

Best  Heerde Nieuws 

heerde weer voorpagina vorchten 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie