RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Erica Hottinga
21 februari 2024 9:41


Sprekers vertellen tijdens ‘Vorchten vertelt’
Foto: Sprekers vertellen tijdens ‘Vorchten vertelt’
Cor Rorije interviewt een gast. Foto: Linda Seinstra

- Multifunctioneel Centrum (MFC) De Verbinding in Vorchten nodigt in 2024 sprekers uit om te vertellen over hun werk, hobby of passie. In 2019 deden ze dit al in het MFC en denkend aan de leuke reacties op die momenten is besloten dit weer terug te brengen in het programma op de zondagmiddag.

‘Vorchten vertelt’ is een item waarbij inwoners van Vorchten en omgeving de gelegenheid krijgen om een presentatie of lezing te geven over wat hen bezig houdt. Het MFC biedt daarmee een podium aan inwoners om hun verhaal te vertellen en kennis te delen. Eén keer per maand wordt er vertelt in Vorchten. In het najaar is er nog ruimte voor vertellers, in het voorjaar is het programma als volgt:

Op zondagmiddag 25 februari trapt Cor Rorije de reeks ‘Vorchten vertelt’ af met een inkijk in het maken van radio. Cor is al jaren actief bij RTV 794, de lokale omroep van gemeente Heerde en Epe waar hij o.a. het programma ‘De Praotstoel’ maakt. "Ik wil graag op zundag 25 februari in 't Nedersaksisch (Waopmvelds), wel zonder ondertiteling, uutleggn hoe dät geet."

Op zondagmiddag 10 maart neemt Adrie Hottinga je mee de lucht in. Hij vertelt over vogels die te zien en horen zijn in Vorchten en de IJsselvallei. Met beeld en geluid leert hij je vogels te herkennen in je omgeving. Na zijn verhaal binnen neemt hij je mee naar buiten. Bij de IJssel loop je met hem door het gebied om de vogels te zoeken die aanwezig zijn in maart.

Op zondagmiddag 21 april komt Georg van der Most naar Vorchten om te vertellen over bezetting en oorlogsjaren in de gemeente Heerde. Hij neemt ons mee terug in de tijd en vertelt het lokale verhaal van de Tweede Wereldoorlog.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie of wil je je aanmelden met een verhaal? Stuur dan een mfcvorchten@gmail.com.

Op 25 februari, 10 maart en 21 april is ‘Vorchten vertelt’ in het MFC De Verbinding (Kerkweg 19A, Vorchten). Om 15.00 uur starten de presentaties. Toegang is gratis en de bar is geopend. Het programma wordt gedeeld op de website www.mfcvorchten.nl, op de Facebookpagina van het MFC en in Nieuwsblad De Schaapskooi.

Epe  Heerde Nieuws 

heerde epe radio voorpagina vorchten 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie