Ankeiler: Het multiculturele projectkoor Doenja gaat weer starten na de voorjaarsvakantie.

- Het multiculturele projectkoor Doenja gaat weer starten na de voorjaarsvakantie. Een koor in Epe start op 27 februari en een tweede koor Wapenveld bij Groot Stokkert start op 29 februari. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich aan te melden! Hou je van zingen en zoek je gezelligheid ben je welkom.

Met Doenja kun je laagdrempelig zingen met mensen uit verschillende culturen en leeftijden in je eigen gemeente! Doenja is en paar jaar geleden gestart in Epe met dirigent Inger Stienstra die daar mede oprichter was van het koor. Wegens succes zijn we het afgelopen jaar voor het eerst ook in Wapenveld begonnen en gaan we hier door het enthousiasme van de deelnemers ook door zegt projectorganisator van Cultuurplein Berenice van Woerden.

Het zingen en elkaar ontmoeten geeft plezier en geeft soms ook de opkikker die je net even goed kunt gebruiken. Mensen hoeven geen ervaring te hebben om mee te doen, het is juist bedoeld voor degenen die anders misschien niet durven en voor wie juist ook het elkaar ontmoeten en gezelligheid belangrijk zijn. Tegelijkertijd raken mensen met een andere culturele herkomst op een speelse manier vertrouwd met de Nederlandse taal. De meeste liedjes worden in het Nederlands gezongen en ook wat nummers in andere talen.

Data plaats en tijd

In Epe zingen we deze keer om de week op dinsdagavonden van 20.00 uur toto 21.30. De start is direct na de voorjaarsvakantie op dinsdag 27 februari. Het overzicht van alle data en de definitieve locatie geven we nog door. In Wapenveld zingen we weer wekelijks op donderdagavonden van 19.30 - 21.00 uur bij Groot Stokkert, Dr. Jan van Breemenlaan 2, Wapenveld. De eerste keer hier wordt donderdag 29 februari. Deelnemers zijn ook welkom om op beide locaties mee te doen.

Vrijwilligers en deelnemers gezocht!

Deelname is gratis. Wil je meedoen als deelnemer of overweeg je om te helpen als vrijwilliger mail dan naar Berenice van Woerden b.vanwoerden@cultuurpleinnoordveluwe.nl en zij neemt contact met je op. Voor Epe zoeken we nog een vrijwilliger die een keer per maand deelnemers uit Vaassen kan ophalen.

Doenja is mogelijk gemaakt door het Cultuur en Erfgoed pact Noord Veluwe en de Gemeenten Epe en Heerde in samenwerking met Cultuurplein en de diverse partnerorganisaties in beide gemeenten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.