RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Secretariaat Bibliotheek Noord Veluwe
8 februari 2024 14:14


Wethouders lezen voor in de bieb
Foto: Wethouders lezen voor in de bieb
Wethouder van Ommen leest voor. Foto: Eigen foto: Bibliotheek Noord Veluwe

- Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om … voorlezen! Wethouder van Ommen uit Heerde las op uitnodiging van de bibliotheek in Heerde voor aan de kleuters van de Lichtbron. Wethouder Heere las voor aan de kleuters van Krugerstee in Vaassen. Wethouder van den Berg las voor aan de kleuters van de Anne de Vries school en wethouder van Loon las voor aan de peuters van Bikkels. Zowel de wethouders als de kinderen genoten zichtbaar van het voorleesmoment.

De Nationale Voorleesdagen werden niet alleen in Heerde en Epe gevierd. Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe werden maar liefst 75 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters gebracht. Daarmee werden ruim 1.000 kinderen bereikt. Tijdens het bezoek maakten de bibliotheekmedewerkers er een feestje van voor alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek kwamen.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen, benadrukt het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen bij het voorlezen in aanraking met nieuwe woorden waardoor hun woordenschat groter wordt. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel erg gezellig. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Epe  Heerde  Ommen Nieuws 

heerde epe kinderen voorpagina bibliotheek 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie