Lead image 1:
Lead image TXT 1: Wethouder Heere leest voor in Vaassen. Foto: Eigen foto: Bibliotheek Noord Veluwe
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Wethouder van Loon leest voor in Epe. Foto: Eigen foto: Bibliotheek Noord Veluwe
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Wethouder van de Berg leest voor in Epe. Foto: Eigen foto: Bibliotheek Noord Veluwe
Ankeiler: Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om … voorlezen! Wethouder van Ommen uit Heerde las op uitnodiging van de bibliotheek in Heerde voor aan de kleuters van de Lichtbron.

- Tijdens de Nationale Voorleesdagen draait alles om … voorlezen! Wethouder van Ommen uit Heerde las op uitnodiging van de bibliotheek in Heerde voor aan de kleuters van de Lichtbron. Wethouder Heere las voor aan de kleuters van Krugerstee in Vaassen. Wethouder van den Berg las voor aan de kleuters van de Anne de Vries school en wethouder van Loon las voor aan de peuters van Bikkels. Zowel de wethouders als de kinderen genoten zichtbaar van het voorleesmoment.

De Nationale Voorleesdagen werden niet alleen in Heerde en Epe gevierd. Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe werden maar liefst 75 voorleesbezoeken van en aan groepen peuters en kleuters gebracht. Daarmee werden ruim 1.000 kinderen bereikt. Tijdens het bezoek maakten de bibliotheekmedewerkers er een feestje van voor alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek kwamen.

De Nationale Voorleesdagen, een initiatief van Stichting Lezen, benadrukt het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen bij het voorlezen in aanraking met nieuwe woorden waardoor hun woordenschat groter wordt. Daarnaast is voorlezen ook gewoon heel erg gezellig. Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel