Ankeiler: De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in de Rhijnsberg in Heerde is gewonnen door Arta Baran van Kristal .

- De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in de Rhijnsberg in Heerde is gewonnen door Arta Baran van Kristal .

Maar liefst zeven basisscholen uit Heerde namen donderdagavond deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Voorleeswedstrijd. De zeven schoolkampioenen lazen voor aan een volle zaal.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Heerde zijn Sanne Dekker van Wereldwijs, Lana Halfwerk van De Lichtbron, Stella Beekhuis van Het Talent, Zuhal Kirac van De Spreng, Hilleke Boersma van De Parel en Fiene Mulder van de Jan Ligthartschool.

Heldere stem en goed tempo

In de zaal waren medeleerlingen, ouders en leerkrachten aanwezig. Zij vormden een enthousiast publiek dat zich liet horen door een applaus voor iedere schoolkampioen. Er was een gezellige sfeer in de zaal en het publiek leefde mee met de verhalen.

Bij de voorleeswedstrijd lezen leerlingen voor uit een door hen zelf gekozen boek. De schoolkampioenen wisten het publiek te boeien met de verschillende verhalen. De zeven schoolkampioenen zijn allemaal ambassadeurs van lezen en leesplezier. Een wereld aan verhalen kwam langs tijdens de voorleeswedstrijd. De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlazen vormden een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van zowel op dit moment populaire auteurs als van auteurs die al jaren veel gelezen worden.

Winnares Arta Baran las voor uit Dummie de Mummie van Tosca Menten. Ze heeft een prettige voorleesstem en las heel ontspannen voor. De grappige hoofdpersoon van het verhaal, Dummie de Mummie, liet ze echt tot leven komen. Dat zorgde ervoor dat de jury haar aanwees als voorleeskampioen 2024 van de gemeente Heerde.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder van Ommen, illustrator en schrijver van (prenten)boeken Loes Riphagen en mevrouw Mensink, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe.

Wethouder van Ommen reikte het certificaat Voorleeskampioen uit aan Arta Baran. Arta gaat nu door naar de regionale ronde, waar ze Heerde zal vertegenwoordigen.

Spandoekenwedstrijd

De spandoekenwedstrijd is gewonnen door de supporters van Sanne Dekker van Wereldwijs. Hun drie kleurige aanmoedigingen waren het mooiste volgens de voorlezers. De spandoeken toonden creatieve aanmoedigingen en vormden een mooie aanvulling op een avond vol cultuur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel