Ankeiler: Binnenkort, op zaterdag 2 maart om precies te zijn, beginnen de jongste leden van voetbalvereniging SEH uit Heerde weer officieel aan hun voorjaarscompetitie.

- Binnenkort, op zaterdag 2 maart om precies te zijn, beginnen de jongste leden van voetbalvereniging SEH uit Heerde weer officieel aan hun voorjaarscompetitie. De wedstrijdjes bij de FlexiblePlus League (voor 6- en 7-jarigen) en de trainingen bij de Minipups (4- en 5-jarigen) zijn voor velen dé ideale plek om je voetbalcarrière te beginnen!

De FlexiblePlus League is al jaren een parel binnen de jeugdopleiding van SEH. De jongens en meisjes van zo'n zes à zeven jaar oud trainen iedere woensdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur en werken op zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur hun eigen onderlinge competitie af. In teams van vier of vijf kinderen, in de tenues van de topclubs, mede mogelijk gemaakt door sponsor FlexiblePlus.

Iedere groep heeft zijn vaste begeleider. Zodat de jeugd elke week een vertrouwde omgeving heeft, maar wel telkens tegen andere teams speelt. Balbeheersing, passen/ trappen en aannemen wordt spelenderwijs bijgebracht door een groep enthousiaste SEH-trainers. Verder is er natuurlijk de spannende strijd om de penaltybokaal.

Het is al jaren de ideale opmaat naar het ‘echte’ jeugdvoetbal van de KNVB, waar in competities tegen andere verenigingen wordt gespeeld. Dat hebben we ook deze winter gezien: de nodige talenten uit de FlexiblePlus League zijn doorgestroomd naar twee nieuwe pupillenteams bij SEH. Juist hierdoor is er ook weer volop plek voor nieuwe talenten!

Vanuit de Minipups is de stap naar de FlexiblePlus League ook klein, aangezien deze spelvormen op hetzelfde moment én dezelfde plek te bewonderen zijn op sportpark ‘De Eeuwlanden’. Deze jongste leden van 4 en 5 jaar trainen alleen op zaterdagmorgen, tussen 09.00 en 10.00 uur. Spelenderwijs wordt hen de basisbeginselen van het voetbalspel geleerd en is plezier maken een belangrijk uitgangspunt.

De competitie rondom de FlexiblePlus League begint op zaterdag 2 maart weer echt bij SEH, maar de trainingen en oefenwedstrijden zijn inmiddels alweer begonnen. Hetzelfde geldt voor de Minipups. Dit is dus het ideale instapmoment. Meer info of een keer mee komen doen? Mail gerust eens naar fleagueseh@gmail.com of neem contact op met de hoofdtrainer, Jan van Egteren via 06-21117046.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel