Ankeiler: Goede live bluesbands komen naar cafés in Heerde tijdens Hear the Blues!

- Goede live bluesbands komen naar cafés in Heerde tijdens Hear the Blues! Vrijdagavond 15 maart 2024 veranderen 4 kroegen in het centrum van Heerde naar bluescafés tijdens Hear The Blues, de bluesroute van Heerde.

Ontdek goede blues en gezellige cafés in Heerde tijdens Hear the Blues.

Tijdens de eerste editie van Hear the Blues in 2022 speelde Leif de Leeuw met zijn band in Dorpshuis De Heerd. In 2023 trokken we het centrum in en ook in 2024 kunnen we terecht bij 4 horecalocaties, die enthousiast mee doen. Op elke locatie zal op de avond van Hear the Blues een bluesband te horen zijn.

Met een strippenkaart kom je binnen en krijg je 4 keer een drankje (bier, fris of wijn). De cafés die mee doen zijn te vinden in het centrum van Heerde: Harrie’s bar (achter Wilma’s snackbar), Café-Bar ’t Station, Restaurant De Spikke en Café De Rooster (ook wel bekend als Van Neck). We starten in elk café om 21:00 uur en je mag zelf beslissen waar je begint, de volgorde mag je zelf kiezen en waar je eindigt mag je dus ook lekker zelf weten!

Vier keer blues

Vier goede bluesbands, nationaal en internationaal, worden gestrikt voor Hear the Blues bij cafés in Heerde:

The Trabb

Tony’s Rhythm and Bluesband tovert De Rooster om tot een dampende bluestempel beloven ze! Met nummers van o.a. Elmore James, Kenny Wayne Shepherd, CCR, The Black Crowes, Eric Clapton, Normaal, Stevie Ray Vaughn, John Mayer, Lynyrd Skynyrd, Bonamassa, The Rolling Stones en ZZ-Top.

Hey Moocher!

Hey Moocher brengt je met haar vuige sound van bejaarde buizenamps en vintage bluesrepertoire terug naar een café in de jaren vijftig van de vorige eeuw: Er werd gerookt en gedronken. Mannen in driedelig pak, pet op en puntschoenen. Dames aan de bar die nergens voor betaalden. Vanaf het podium klonk onversleten blues, een beetje jazzy. ‘The Story of Minnie The Moocher.’

De moochers spelen een stevige groove, hypen uptempo met swing en hangen zwaar in de twelve-bar-blues. Zo vertolkt Hey Moocher op haar eigen vuige wijze het repertoire van o.a. Little Walter, Elmore James, Sonny Terry, Paul Lamb, Cab Calloway en Muddy Waters. De muzikanten van Hey Moocher hebben alle vier veel podiumervaring in verschillende bands en muziekstijlen. Ervaren muzikanten dus, met jeugdig enthousiasme! En nog lang niet uitgespeeld, want als Hey Moocher zijn ze helemaal nieuw in het Nederlandse bluescircuit!

Rob Bults deed als zanger-gitarist in Muppetstuff, met o.a. Rico en Typhoon, bijna drieduizend optredens. Rob dampt nu met zijn steady lead- en slaggitaar en rauwe stem aan het front van Hey Moocher. John Beumer was dertig jaar contrabassist en verteller in de theaterfolkband Blue Dew. Hij is in Hey Moocher hyping frontzanger nummer twee, mét een koffertje fijne bluesharps. Joop de Haan treedt al sinds 2005 op met de Groninger bluesformatie Cat Fever Band. In Hey Moocher drumt, tikt en shuffelt Joop met perfecte eenvoud een solide basis. De vierde moocher is Jeroen van Halem. Hij speelde vanaf halverwege de jaren tachtig in het bekende rockabillytrio The Rumble Cats waarmee hij o.a. door Europa toerde. Jeroen plukt en slapt met zijn ronkende contrabas de laagste frequenties van Hey Moocher.

What the Frnk

Van ingetogen groot naar keihard klein. Een herkenbare eigen sound, overtuigend gebracht. Dat is What the Frnk. Live zijn ze op hun best, in leuke kroegen en op festivals.

Frank Schurgers (gitaar en vocals) is degene die uitgelaten en solerend voorop staat. Maar daaromheen staat minstens zoveel muzikale en ritmische energie. Guus van Lankveld op Rhodes en Hammond, Twan van Hoof speelt basgitaar en Too Pierik zit achter de drums.

What the Frnk, een lekkere live band voor elk zichzelf respecterende kroeg of festival. Oordeel, luister en beweeg zelf!

Little Chris

Little Chris komt uit België naar Heerde om ons een potje goede blues te laten horen!

Hij is als "one man and his guitar" gewoon rasentertainment van de bovenste plank, en heeft een stevige reputatie als studio- en live muzikant. Hij speelt bij grote Belgische artiesten als Paul Michiels, Soulsister, Gunther Neefs, Boogie Boy e.v.a. die dankbaar gebruik maken van zijn kwaliteiten als muzikant. Maar met zijn one-man optredens wordt hoofdzakelijk uit de ‘blues en rockdoos’ gegraaid want als solo muzikant heeft Chris een divers repertoire van blues, pop, rock tot hardrock.

Bij zijn is meemaken!

Koop nu je tickets online in de webshop van Visit Heerde of bij één van de deelnemende cafés.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel