Ankeiler: Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op en rond die dag schrijven mensen wereldwijd miljoenen brieven tegen onrecht.

- Op 10 december is het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op en rond die dag schrijven mensen wereldwijd miljoenen brieven tegen onrecht. Voor mensen die onterecht vastzitten, of bedreigd en gemarteld worden omdat ze opkomen voor hun rechten. Ook in Wapenveld en Heerde gaan mensen samen brieven schrijven tijdens de ‘Write for Rights’ actie van Amnesty International.

Tijdens ‘Write for Rights’ schrijven mensen brieven naar de autoriteiten van verschillende landen om hen onder druk te zetten de mensenrechten van bepaalde mensen te verbeteren. Mensen kunnen dit samen doen, maar ook thuis of online onder het motto ‘Schrijf een brief, verander een leven’.

Krachtcentrale in Wapenveld

De Amnesty Werkgroep Heerde heeft zich inmiddels verzekerd van de inzet van enkele basisscholen en de Scoutinggroep. In de Verbindingskerk en de Ontmoetingskerk is er na de dienst op 10 december gelegenheid om brieven te schrijven, de Protestantenbond roept haar leden op deel te nemen. Ook leden van de vaste Schrijfgroep in de gemeente en andere sympathisanten klimmen hiervoor in de pen.

De Krachtcentrale Wapenveld (voorheen Fysio + Fitness NOV) aan de Kwartelweg zet zich op een bijzondere manier in voor de Amnesty-actie. Wie hier op zaterdag 9 december tussen 10.00 en 12.00 uur minimaal 5 brieven schrijft of inlevert, ontvangt een dagpas voor een gratis les in januari.

De Spikke in Heerde

Burgemeester Prinsen is aanwezig op 9 december in De Spikke aan de Stationsstraat in Heerde om er, samen met enkele wethouders en leden van de Raad, brieven te schrijven. Ook u bent hier van harte welkom tussen 13.30 en 15.30 uur. De Werkgroep biedt u graag een kopje koffie of thee aan met wat lekkers. Leden van de Soroptimisten zullen er bovendien iets vertellen over hun actie ‘Orange the world’ ter bestrijding van onrecht en geweld tegen vrouwen en meisjes.

Bent u niet in de gelegenheid om één van deze bijeenkomsten te bezoeken, dan kunt u een schrijfpakket aanvragen via de website van Amnesty Heerde: www.inheerde.nl/amnesty. Geef uw naam op alsook het adres waar het pakket bezorgd kan worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.