RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Communicatieadviseur Gemeente Heerde
16 november 2023 13:40


Erfcoach biedt hulp aan erfeigenaren in landelijk gebied van gemeente Heerde
Foto: Erfcoach biedt hulp aan erfeigenaren in landelijk gebied van gemeente Heerde
Raadhuis Heerde. Foto: Eigen foto: Gemeente Heerde

- In het buitengebied spelen vaak veel onderwerpen tegelijkertijd. Boeren en andere erfeigenaren hebben daarom geregeld vragen over bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, de toekomst van hun bedrijf, inrichting van het erf, verduurzaming enzovoort. Niet altijd is bekend bij wie ze daarvoor terecht kunnen. Daarvoor heeft de gemeente Heerde nu erfcoaches aangesteld.

Een erfcoach denkt mee met erfeigenaren. Dat kan zijn over de inrichting van het erf, meer biodiversiteit, het verduurzamen van (bedrijfs)gebouwen of een zelfstandige woonruimte op het erf. Maar het kan ook over heel andere zaken gaan, bijvoorbeeld financiën, sociale moeilijkheden, bedrijfsopvolging of andere zorgen over de toekomst.

Een erfcoach kan al luisterend helpen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en een weg te vinden binnen allerlei initiatieven die landelijk, provinciaal of regionaal al bestaan.

Hoe werkt het?

Een erfcoach komt op bezoek bij een erfeigenaar op aanvraag van de laatste. De gesprekken met een erfcoach zijn vertrouwelijk, de inhoud van het gesprek blijft op het erf. Wanneer één gesprek niet voldoende is, komen de coaches graag nog een of meerdere keren langs om verder te praten.

De gesprekken met de coaches zijn gratis. De gemeente heeft hiervoor budget beschikbaar voor minimaal een half jaar. Daarna zal de gemeente bekijken of de erfcoaches in een behoefte voorzien en bekijken of de coaches langer beschikbaar gesteld kunnen worden.

Er zijn 2 erfcoaches

Door met 2 erfcoaches te werken, zodat een erfeigenaar kan kiezen met wie er de meeste ‘klik’ is. Dit is belangrijk, omdat een erfeigenaar vertrouwen moet hebben in de erfcoach. Daarnaast hebben de erfcoaches verschillende aandachtsgebieden en kennisvelden, zodat ze elkaar aan kunnen vullen.

Wilt u een gesprek met een erfcoach?

Voor een gesprek met een erfcoach kunnen erfeigenaren één van beide erfcoaches (Ben Haarman of Jan-Olaf Tjabringa) bellen of mailen voor een afspraak. Informatie over de erfcoaches en hun contactgegevens zijn te vinden op de website van de gemeente Heerde: www.heerde.nl/erfcoaches.

Best  Heerde Nieuws 

heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie