RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jan Bertil Pool
7 november 2023 18:29


Dichter van de Noord-Veluwe 2024
Foto: Dichter van de Noord-Veluwe 2024
Gezocht! Dichter Noord Veluwe. Foto: Eigen foto: Cultuurplein Noord Veluwe

- Alle mensen die zich bezighouden met het schrijven van gedichten en songteksten kunnen zich aanmelden voor de nieuwe zoektocht naar de nieuwe Dichter van de Noord Veluwe. Iedereen met poëtische ambities kan deelnemen en twee gedichten insturen.

Er zijn twee verschillende leeftijdscategorieën. De eerste categorie is tot 18 jaar en de tweede categorie is voor iedereen vanaf 18 jaar. ‘ Het is voor de tweede keer dat er een Dichter van onze regio zal worden uitgeroepen. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er nu de Junior prijs.’ vertelt Jan Bertil Pool van Cultuurplein. ‘De gedichten mogen in het regionale dialect of in het Nederlands. Cultuurplein zal in samenwerking met de Bibliotheek Noord Veluwe op 1 maart 2024 de nieuwe dichters van de Noord Veluwe bekendmaken.’ Het uitroepen van de Dichter van de Noord Veluwe is onderdeel van het project ‘Ik Taal met jou’, een initiatief van Cultuurplein.

Op initiatief van Cultuurplein is in samenwerking met verschillende organisaties een start gemaakt met het taalproject ‘Ik Taal met Jou’. Het idee is om taal als communicatiemiddel op verschillende manieren te belichten vanuit de verschillende kunstdisciplines. Vanuit beeldende kunst, poëzie, dans en muziek worden verschillende taal aspecten op een aansprekende wijze belicht. Via het Cultuur & Erfgoedpact vanuit de provincie is dit in meerdere gemeentes uitgezet.

De jury van de Dichter van de Noord-Veluwe en de Junior Dichter bestaat uit Jacqueline Junte van de Bibliotheek Noord Veluwe en Dennis Dekker journalist/ schrijver bekend van o.a. @eenfotovan op Instagram, Gerard Regeer KEKhuis, Jan Bertil Pool Cultuurplein en Thomas Pannekoek, huidige Dichter van de Noord Veluwe. Prijzen bestaan naast eeuwige roem uit een fraai prijzenpakket met dichtbundels.

Gedichten kunnen worden ingezonden naar Jacqueline Junte van de Bibliotheek Noord Veluwe jjunte@bibliotheeknoordveluwe.nl De gedichten moeten voor 1 februari 2024 ontvangen zijn.

Best  Heerde Nieuws 

cultuur heerde provincie muziek veluwe kinderen voorpagina jongeren bibliotheek kunst 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie