RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Chris Wolters
6 november 2023 17:05


Dagje kijken in de keuken van anderen
Foto: Dagje kijken in de keuken van anderen
Collega’s van Epe-Heerde 794. Foto: NLPO

- “Jullie kunnen dit.” Daarmee motiveerde Sander de Heer, DJ, adviseur, presentator een hele zaal audiofielen in Hilversum. De Heer gaf een pittige, boeiende en humoristische workshop over podcasts maken en lanceren tijdens de NLPO-inspiratiedag.

Sander de Heer lichtte de kreet "Jullie kunnen dit" toe aan een aandachtig luisterende en zeer betrokken zaal lokale en regionale mediacollega’s. "Jullie hebben kennis en ervaring, weten hoe je het technisch moeten doen en jullie beschikken vaak over faciliteiten om een goed luisterbaar product af te leveren." Televisie liet hij min of meer buiten beschouwing. "Daar zijn anderen voor." De opmerking van De Heer "Jullie kunnen dit." was ook bedoeld om aan te geven dat veel lokale mediamensen een bak aan ervaring hebben en zodoende een voorsprong op heel wat podcastmakers, bekende Nederlander of niet.

Andere tijden

Marc Visch, de baas van de NLPO, benadrukte nog eens dat in overleg met vertegenwoordigers van het demissionaire kabinet en politici dat de plannen en de realisatie van de streekomroep gewoon door kan gaan. Misschien minder snel dan gedacht, maar zo vast als wat. De aanvankelijke datum van ingang 1 januari 2025 lijkt wat te optimistisch, maar over een of twee jaar krijgen de plannen hun beslag. In dat kader was het interessant om met collega’s te praten die al wel een streekomroep vormen of al werken aan de realisatie van een streekomroep. Bijvoorbeeld Bram Wittendorp van Zo!34 in Zuid-Oost Drenthe en lid van het College van Omroepen. Waar hij op hamerde was het belang van goede communicatie en maken van hele duidelijke afspraken. Doe je dat, dan ben je al een eind op weg in de nieuwe situatie, benadrukte hij.

Onontbeerlijke krachten

Aardig was ook de verkiezing van de omroepvrijwilliger van het jaar. Een prijs die de winnaar ook nog eens 1000 euro voor de organisatie opleverde. Minpuntje daarbij was dat er 9 heren op het podium stonden en slechts 1 dame. En die was gekomen om de prijs in ontvangst te nemen voor ... een man. Marc Visch gaf aan dat dit niet de keus was van de NLPO, maar dat er domweg weinig vrouwen genomineerd worden. Dus lijkt het er op dat we nu al moeten beginnen met te kijken welke vrouwelijke collega van Epe-Heerde794 genomineerd zou moeten worden. Om maar iets te noemen!

Verschillende mogelijkheden

De workshops die in 3 ronden gevolgd konden worden varieerden van Nieuws-verslaggeving op televisie tot Innoveren van journalistiek en van het Motiveren van de luisteraar om steeds weer af te stemmen tot en met Improviseren gaat beter met een goede voorbereiding met Irene de Moors. Soms gingen de workshops een beetje over de hoofden van de lokale mediamensen. Wie in het lokale gezelschap stelt "Je moet eigenlijk geld investeren zonder dat je altijd resultaat hebt." kent de doelgroep niet. Het doel van de inspiratiedag werd echter ruimschoots gehaald: ruimte om collega’s te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe ideeën op te doen over de media en de vele verschillende facetten." In maart 2024 staat de volgende gepland.

Epe  Heerde  Hilversum Nieuws 

hilversum voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie