RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jannes Wolff
29 oktober 2023 12:01


Skeelerclub in Heerde gaat mee in Europacup Superleague WSE
Foto: Skeelerclub in Heerde gaat mee in Europacup Superleague WSE
Holland Cup. Foto: Eigen foto: Skeelerclub Heerde

- In Heerde organiseert Skeelerclub Oost Veluwe al ruim 10 jaar de wedstrijden voor de Europacup Inline Skaten. De Europese bond, World Skate Europe heeft grote plannen met deze competitie maar wil deze dan anders opzetten om de standaard van de competitie hoger te leggen. De naam van deze nieuwe competitie zal worden WSE (World Skate Europe) Super League. WSE wil minder wedstrijden, alleen de best georganiseerde wedstrijden gaan mee in de nieuwe competitie. Verder zal WSE proberen om de data van deze evenementen te beschermen en vraagt dan ook de Europese nationale bonden om hun agenda aan te passen op de WSE-kalender.

Voor 2024 zijn de vijf meest aansprekende evenementen samengevoegd Geisingen en GrossGerau in Duitsland, Lagos in Portugal, Zandvoorde in België en Heerde in Nederland. Een nieuwe standaard voor de sport. Hierbij is gekeken naar meerdere factoren zoals uitstraling van het evenement, het niveau van de locatie, jury organisatie en prijzengeld. Maar ook naar de kwaliteit van livestream, uitslagverwerking en presentatie.

Bij deze vijf wedstrijden zit dus ook de wedstrijd op de skeelerpiste aan de Kommerseweg in Heerde, een grote beloning voor het harde werken van de organisatie en haar vrijwilligers in Heerde. De wedstrijd voor 2024 staat op de agenda voor het weekend van 21, 22 en 23 juni. In dat weekend zullen de top skeeleraars uit Europa en van ver daarbuiten zoals o.a. rijders uit Zuid-Amerika en andere werelddelen weer naar Heerde komen om te strijden om de eer, het lokale prijzengeld en om een greep te doen uit de prijzenpot over de totale competitie van maar liefst € 20.000.

Best  Heerde Sport 

heerde sport weer vrijwilligers voorpagina duitsland 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie