RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Jan Bertil Pool, Cultuurplein Noord Veluwe
29 augustus 2023 16:31


Vier multiculturele projecten starten in Epe, Heerde en Wapenveld
Foto: Vier multiculturele projecten starten in Epe, Heerde en Wapenveld
Deelnemers van het Textiellab. Foto: Eigen foto Cultuurplein Noord Veluwe

- Het internationale koor Doenja en het project Textiellab vonden eerder plaats in Epe en Heerde. Beide projecten krijgen een vervolg vanwege hun eerdere succes en worden nu ook gestart in Wapenveld bij Groot Stokkert.

Bij het projectkoor Doenja in Epe (start 10 oktober) en Wapenveld (start 12 oktober), wordt naast het Nederlands gezongen in verschillende talen. Aan het einde van het seizoen willen de projectkoren Epe en Wapenveld gezamenlijk optreden. Zingen zal in het begin soms op klank gaan en dit zorgt er naast de nodige vrolijkheid ervoor dat je makkelijker de klanken van de taal eigen maakt. Naast het zingen is het natuurlijk een sociaal gebeuren waarbij ook tal van taalvaardigheden op een laagdrempelige manier door de ontmoeting geoefend worden. Bij het Textiellab in Heerde (start 12 september) en Wapenveld (start 9 oktober) werken deelnemers met naald en draad en de naaimachine. Patch-work is een populaire manier van werken met textiel. Met de geleerde technieken kun je bijvoorbeeld ook een make- over van kleding maken. Docent Herma de Ruiter staat met haar Patch-work ontwerpen op internationale beurzen en geeft daar ook workshops.

Maatschappelijk doel

Het koor Doenja en het Textiellab zijn maatschappelijke projecten die georganiseerd worden door Cultuurplein als onderdeel van het taalproject "Ik TAAL met jou". Deelnemers krijgen begeleiding van een professionele kunstvakdocent. Tegelijk gaat het om ontmoeting tussen mensen van verschillende culturen en wordt de taalvaardigheid op een ongedwongen manier geoefend. Dat maakt deelname extra bijzonder.

Vrijwilligers en deelnemers gezocht!

‘Lijkt het je leuk om mee te doen als vrijwilliger of deelnemer laat het ons dan weten! Als vrijwilliger help je bijvoorbeeld met het klaarzetten van materialen, mensen ontvangen of ondersteunen van deelnemers; bijvoorbeeld door te vertalen. Je doet ook zelf actief mee’, vertelt projectorganisator Berenice van Woerden. Wil je meer weten of je opgeven stuur dan een mail naar b.vanwoerden@cultuurpleinnoordveluwe.nl en ze neemt contact met je op.

Epe  Heerde  Woerden Nieuws 

heerde epe wapenveld vrijwilligers voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie