RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door Linda Seinstra
1 augustus 2023 6:37


Wethouder blij met zoveel kinderen op de Zomerschool
Foto: Wethouder blij met zoveel kinderen op de Zomerschool
Wethouder van Ommen in gesprek met leerlingen. Foto: Linda Seinstra

- De Zomerschool werd maandag 31 juli officieel geopend door wethouder van Ommen van de gemeente Heerde die aangaf dat hij blij was om zoveel kinderen te zien. Ook zei hij trots te zijn op alle medewerkers en vrijwilligers die de Zomerschool mogelijk maken.

De wethouder gaf in de verschillende groepen het startsein voor drie weken leren maar ook plezier maken op de Zomerschool. Met een vrolijk dansje begonnen leerlingen, medewerkers en vrijwilligers aan hun eerste "school" dag.

De Zomerschool is voor kinderen van 6 tot 12 jaar die minder dan 4 jaar in Nederland wonen, kinderen met een leerachterstand als gevolg van corona en kinderen uit gezinnen met een financiële achterstand. De Zomerschool is een samenwerking tussen de gemeenten Epe en Heerde en de uitvoering ervan is in handen van Koppel-Swoe, STIP en vele vrijwilligers.

De komende drie weken gaan de kinderen spelenderwijs aan de slag met de Nederlandse taal. Aan de hand van spelletjes, opdrachten, leuke uitstapjes maar ook sport en spel wordt er aandacht besteed aan taal. De Zomerschool staat op het terrein van Buys Ballot in Heerde en nodigt al uit om lekker te spelen en te ravotten.

Op donderdag 17 augustus is het radioprogramma Brunch van RTV794 live te horen tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf de Zomerschool. Gasten die ochtend zijn medewerkers, vrijwilligers en kinderen. Bent u benieuwd wat zij vinden van de zomerschool? Luisteren!

Best  Epe  Heerde  Ommen Sport 

corona wonen heerde epe sport vrijwilligers kinderen voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie