Ankeiler: Al zo’n vijftien jaar organiseert D.s.

- Al zo’n vijftien jaar organiseert D.s. Barend Weegink (tegenwoordig woonachtig in Katwijk aan Zee, maar ook bekend vanuit Heerde), een Frans-Nederlandse kerkdienst in de regio Bourgogne-Centre, ongeveer 150km ten zuiden van Parijs. Dit jaar zal dit zijn op zondag 6 augustus om 10.30 uur in de protestantse kerk in Chatillon sur Loire. In de loop der jaren is er een vaste groep bezoekers opgebouwd, waarvan een aantal er toch iedere jaar een flink eind voor omrijdt.

De kerkdienst is in samenwerking met de regionale protestantse kerk en wordt met een liturgie op papier tweetalig gehouden. Het Nederlandtalige deel is voor rekening van ds Barend Weegink, terwijl Christian Vennink (ook zijn ouders komen uit Heerde) de preek in het kort in het Frans samenvat. De melodie van de liederen is voor iedereen bekend, maar elkeen zingt in de gewenste taal. De samenzang wordt begeleid door Peter Witteveen, de vroegere organist van de Hervormde kerk in Heerde.

Na afloop van de dienst is er in de kerk een ‘koffieontmoeting’. En wie de gezelligheid op die zondagmiddag nog even voort wil zetten schrijft zich in voor de bbq in de tuin van Christa Reil (ook niet onbekend in Heerde) in Villemoison-Saint-Père (58200).

Samenvatting

Protestantse kerk te Chatillon sur Loire (45360), 28, Rue Franche (in het centrum, tegenover het gemeentehuis, de Mairie) op zondag 6 augustus om 10.30 uur.

Informatie: D.s. B.H. Weegink, tel. 06 51 63 14 26, barend@weegink.net, of bij Christa Reil, 00 33 3 86 28 18 24 of WhatsApp 0033 6 47 42 01 34, christa.reil@gmail.com

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel