RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
23 mei 2023 15:39


Werkgroep Naoberschap bezoekt voedselbos
Foto: Werkgroep Naoberschap bezoekt voedselbos
Caroline van de Burgt geeft uitleg in het voedselbos. Foto: Communicatieadviseur Gemeente Heerde

- De werkgroep Naoberschap heeft onlangs een bezoek gebracht aan het voedselbos aan de Engweg 26 in Heerde. De werkgroep deed dit, om zich te laten informeren over wat een voedselbos precies is en te zien hoe dit past in de gedachten die de werkgroep wil uitdragen op het gebied van Cittaslow en Fairtrade.

De werkgroep werd ontvangen door Caroline van de Burgt (ambassadeur voor biodiversiteit) die het voedselbos heeft aangelegd en beheert. Ze gaf een rondleiding door het voedselbos, waarbij ze de werkgroep uitgebreid uitleg gaf over de eetbare planten, waar we vaak geen weet van hebben. Ook liet ze onderweg de werkgroepleden diverse bloemen en blaadjes proeven.

Na afloop van de rondleiding kreeg de werkgroep nog een proeverij, waarbij onder meer hartige taarten van zevenblad en brandnetel werden geserveerd, evenals bijvoorbeeld kruidenboter met bloemen.

De werkgroep was erg onder de indruk van wat er allemaal uit de natuur gegeten kan worden en hoe lekker dit is. Gezonde én lekkere maaltijden kun je soms uit je eigen tuin halen!

Het voedselbos biedt veel kwaliteit en mooie streekproducten: 2 belangrijke uitgangspunten van het internationale keurmerk Cittaslow. Dit keurmerk staat voor gemeenten waar het leven goed is en waar tijd wordt genomen om te genieten van kwaliteit.

Werkgroep Naoberschap

De werkgroep Naoberschap in de gemeente Heerde draagt onder de slogan ‘Wereldwijd Naoberschap’ de principes uit die horen bij de keurmerken Fairtrade en Cittaslow, de beide keurmerken die de gemeente Heerde draagt. De werkgroep Naoberschap bestaat uit vrijwilligers vanuit de samenleving. Voor meer informatie over deze keurmerken: www.heerde.nl/naoberschap.

Best  Heerde Nieuws 

natuur heerde tuin vrijwilligers voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie