Lead image 1:
Lead image TXT 1: Genieten ook voor de kinderen. Foto: Marcel Hergaarden
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Klassiekers (be)kijken. Foto: Marcel Hergaarden
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Hessendag Heerde. Foto: Marcel Hergaarden
Ankeiler: Op 20 mei 2023 vond de Hessenmarkt plaats in het bruisende centrum van Heerde. Het evenement was voor bezoekers van alle leeftijden.

- Op 20 mei 2023 vond de Hessenmarkt plaats in het bruisende centrum van Heerde. Het evenement was voor bezoekers van alle leeftijden.

De Hessendag is een viering van de rijke geschiedenis en tradities van Heerde en de omliggende regio. Van oudsher waren "hessen" handelaren die met paard en wagen door de regio trokken. Tijdens de Hessenmarkt herleeft deze traditie enigszins met marktkramen, een kleedjesmarkt en leuke attracties voor zowel jong als oud.

Er waren ook allerhande klassieke bromfietsen te bekijken, van Solex tot Honda en verschillende types Kreidler bromfietsen. Ook konden klassiekers zoals de gerestaureerde Scania vrachtwagen van Jelle Blom worden bewonderd.

Het centrum van Heerde werd omgetoverd tot een marktterrein, waar bezoekers konden genieten van de markt en de andere activiteiten eromheen.

De Hessenmarkt in Heerde is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking van lokale ondernemers met ondersteuning van Visit Heerde. Het evenement trekt jaarlijks vele bezoekers uit de

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel