Ankeiler: Tegen een 48-jarige man uit Heerde is dinsdag in hoger beroep negen jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op zijn moeder.

- Tegen een 48-jarige man uit Heerde is dinsdag in hoger beroep negen jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist voor de moord op zijn moeder.

De 66-jarige vrouw werd in september 2020 dood gevonden in haar huis, waar ze met haar zoon woonde. Ze lag in doeken gewikkeld onder de radiator in de woonkamer. De vrouw bleek met veel geweld om het leven te zijn gebracht.

Buren verklaarden dat ze ruzie tussen de vrouw en haar zoon hadden gehoord, gevolgd door gebonk en gesleep. De Heerdenaar gaf destijds toe dat er ruzie was geweest, maar ontkende zijn moeder te hebben gedood. De rechtbank achtte echter bewezen dat hij doodslag op zijn moeder had gepleegd, maar niet dat er sprake was van voorbedachte rade.

Het OM heeft hem in hoger beroep wel moord ten laste gelegd, maar de eis is gelijk aan de straf die de rechtbank eerder aan de Heerdenaar oplegde.