Lead image 1:
Lead image TXT 1: Huis zonder Fundament. Foto: Fred Rijckenberg
Ankeiler: Het was afgeladen vol en er heerste een warme sfeer, op vrijdagavond 5 mei in de bibliotheek van Vaassen, toen Rita Steenwoerd haar tweede boek, Huis zonder Fundament, presenteerde.

- Het was afgeladen vol en er heerste een warme sfeer, op vrijdagavond 5 mei in de bibliotheek van Vaassen, toen Rita Steenwoerd haar tweede boek, Huis zonder Fundament, presenteerde.

Op Bevrijdingsdag; voor velen een feestdag, maar voor Peter, hoofdpersoon van Huis zonder Fundament, de dag waarop de veroordeling begon. Rita las de ruim honderd aanwezigen een aantal aangrijpende fragmenten voor uit het boek, over hoe het kleine jongetje na de bevrijding op een wrede manier werd geconfronteerd met de daden van zijn ‘foute’ vader. En hoe een keten van geweld maar moeilijk te doorbreken bleek.

Er waren ook lichtpunten in zijn leven. Mensen, veelal vrouwen, die met liefdevolle aandacht voor hem zorgden. Aan twee van hen werd op deze avond met warme woorden van dank het ‘eerste boek’ uitgereikt.

Stichting 'Het vergeten Kind'

Aandacht was er ook voor de stichting ‘Het vergeten Kind’, waar de netto opbrengst van Huis zonder Fundament voor wordt bestemd. De gelezen fragmenten maakten pijnlijk duidelijk hoe noodzakelijk het werk voor kwetsbare kinderen in gezinnen in nood was en is.

Naast deze serieuze onderwerpen werd er ook veel gelachen, o.a. bij het creatieve en humoristische verhaal van schrijver en schrijfdocent Gerard van Emmerik, en bij Rita’s ‘dialect-of-ABN-test’.

Tenslotte benadrukte de schrijfster hoe gezegend zij zich voelde met zoveel lieve en kundige mensen om haar heen. En zij sloot haar verhaal af met een hoopvolle oproep dat we allemaal, als naasten het verschil kunnen maken voor kinderen én volwassenen die het minder goed getroffen hebben in dit leven.

Waar te koop

Huis zonder Fundament (€22,50) kan besteld worden via een mail naar boekenvanrita@gmail.com of op de website www.boekenbestellen.nl. Tevens verkrijgbaar bij diverse (boek) winkels in Vaassen, Epe, Heerde, Twello, Apeldoorn, Emst en Oene.

Alle informatie vindt u op ritasteenwoerd.com.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel