Herdenkingsmonument corona onthuld - RTV 794
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Herinneringszuil Foto: Eigen foto RTV794

HEERDE - Bij uitvaartcentrum Memento Mori is op 27 november een monument onthuld voor iedereen die in Heerde is getroffen door corona. De onthulling vond plaats door burgemeester Jan Willem Wiggers en Commissaris van de Koning John Berends.

Het monument is een initiatief van Memento Mori. Het is een marmeren zuil. In de zuil is een trap te zien die naar boven leidt. Hier kan iedereen zijn eigen invulling aan geven. Denk bijvoorbeeld aan een trap op weg naar de hemel. Voor degenen die nu rouwen om het verlies van hun dierbare gaat dit vaak stapsgewijs, soms een treetje omhoog, soms weer eentje omlaag. Mensen die nu herstellend zijn van het coronavirus kunnen het monument wellicht ook zien als een symbool voor herstel, met kleine stapjes omhoog.

Eerder dit jaar had het uitvaartcentrum een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd voor alle getroffenen tijdens de eerste coronagolf. Omdat toen juist de tweede golf begon, kon de bijeenkomst niet doorgaan. Daarom heeft Memento Mori het monument bedacht als alternatief.

Astrid Strijbos, uitvaartbegeleider bij Memento Mori: “Nog dagelijks hoor ik de schrijnende verhalen over de eerste coronagolf. In deze tweede golf zit de schrik er nog goed in. Met dit monument willen we iedereen die met het virus te maken heeft gehad een hart onder de riem steken. Het monument staat symbool voor de afgelopen periode en de nog steeds onzekere periode waarin we nu zitten”.

De gemeente Heerde is erg blij met dit monument. Burgemeester Jan Willem Wiggers: “Het is mooi dat dit monument er nu is. Zeker ook, omdat er geregeld dubbel verdriet is: niet alleen is er rouw om het verlies van iemand, maar ook om het feit dat men vaak niet op een goede manier afscheid kon nemen. Ik hoop dat dit monument eraan bijdraagt dat mensen dit verdriet een plekje kunnen geven.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.