RTV 794 - Nieuws
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De politie heeft apparatuur in beslag genomen. Foto: Politiehonden Oost-Nederland (Instagram)
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Het viaduct over de A50 bij Heerde. Foto: Google Streetview

HEERDE - De politie heeft zaterdagavond een illegaal feest boven de A50 in de buurt van Heerde beëindigd. De feestgangers verzamelden zich in een tunnelbuis van een viaduct over de snelweg, meldt de politie.

Het ging volgens een woordvoerder om een verborgen plek in een holle buis van het viaduct waarmee de Kamperweg bij Heerde over de A50 loopt. De feestplek is van buitenaf niet zichtbaar. De feestvierders kwamen in de tunnelbuis door het slot van een hek te forceren, meldt Rijkswaterstaat.

Er waren zo'n vijftien tot twintig bezoekers, die de coronamaatregelen zouden hebben genegeerd. Ze hebben allemaal een boete gekregen. Ook is er professionele apparatuur in beslag genomen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Afbeelding
De politie heeft apparatuur in beslag genomen. Foto: Politiehonden Oost-Nederland (Instagram)

De politie kwam het feest op het spoor na een tip. De feestgangers vertrokken rustig toen ze gesommeerd werden om te vertrekken. Het viaduct wordt afgesloten door Rijkswaterstaat.

'Onacceptabel'

Het is zeker niet voor het eerst dat de politie moet optreden tegen 'dit soort onacceptabele feesten'. Het is elk weekend wel ergens raak, in onze provincie eerder onder meer in Angerlo, Ede en Zutphen. "We snappen dat het voor iedereen zware tijden zijn, maar vragen iedereen zich aan de regels te houden", aldus de politie.

Dat het feest in de buurt van Heerde werd gehouden is opvallend, omdat die gemeente aan de rand van de Veluwe zo hard is getroffen door het coronavirus. Zaterdag namen inwoners nog afscheid van oud-burgemeester Koops, die moest stoppen omdat ze herstellende is van corona.

Afbeelding
Het viaduct over de A50 bij Heerde. Foto: Google Streetview

Deel dit artikel