Lead image 1:
Lead image TXT 1: Ren voor hun leven. Foto: c10fotografie.nl
Ankeiler: Het was even spannend, maar het was gelukkig stralend weer afgelopen zaterdag 11 maart.

- Het was even spannend, maar het was gelukkig stralend weer afgelopen zaterdag 11 maart. Waar de organisatie van Ren Voor Hun Leven opstond in een witte wereld, maakte de zon het een aangenaam hardloopevent in het Zwolse Bos om nog lang over na te praten.

Lopen voor een doel

Ruim 300 lopers hebben zich afgelopen zaterdag ingezet voor het goede doel. Op een prachtig parcours liepen de (hard)lopers 5 of 10 kilometer tussen besneeuwde bomen en heidevelden. Waar eerder regen was voorspeld, liet de zon zich flink zien en veel lopers genoten hier zichtbaar van. Unieker kon niet.

“We zijn erg tevreden over deze dag: het weer kon niet mooier en de deelnemers waren enthousiast over het parcours en de organisatie. En, het belangrijkste, we zijn erg blij met de opbrengst van deze dag: we zijn over de 11.000 euro heen,” vertelt Gerben Bredewold, medeorganisator van dit event. “Al het geld gaat naar het goede doel, specifiek naar mensen in Burkina Faso die in extreme armoede leven.” Deze families zijn bekend bij ‘Compassion’, een organisatie die ervoor strijdt dat kinderen niet meer in armoede hoeven te leven. De kinderen uit deze families worden al begeleid in een Compassion-project, maar wonen met hun families in erbarmelijke omstandigheden. “Door de pandemie en inflatie leven vele jonge kinderen in onzekerheid of ze vandaag wel kunnen eten,” licht de organisatie toe. “Met de Ren Voor Hun Leven-cross van dit jaar hebben we samen gezinnen voorzien van voedselzekerheid. Deelnemen aan deze cross is dus echt levensveranderend!”

Volgend jaar meedoen? Of meer weten over de cross? Kijk op de website voor uitslagen en meer informatie: renvoorhunleven.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel