RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
26 januari 2023 20:24


Toch een Holland Cup Inline Skaten in 2023 in Heerde
Foto: Toch een Holland Cup Inline Skaten in 2023 in Heerde
Holland Cup. Foto: Skeelerhuus

- De beslissing heeft even op zich laten wachten, want het was nog lang niet zeker dat de Holland Cup, meetellend voor de EuropeanInlineCup doorgang zou vinden. Door het wegvallen van de grote sponsoren voor dit evenement zat de organisatie (Skeelerclub Oost Veluwe en de Stichting Skeelerevents) in de maag met een aanzienlijk negatief bedrag op de begroting.

Na onderling overleg en de toezegging van enkele kleinere sponsoren heeft de Stichting Skeelerevents de toezegging gedaan garant te staan voor het verschil. Er wordt nog geprobeerd sponsoren te vinden voor het evenement dat op de kalender staat voor 5, 6 en 7 mei, maar het doorgaan is nu dus gegarandeerd. Nieuwe mogelijkheden voor de sponsoring zijn bekeken, diverse sponsoren zijn benaderd, en ook de KNSB geeft aan geen ruimte in haar begroting te hebben om het grootste skeelerevenement van het land te ondersteunen.

Het blijft toch bijzonder dat een dergelijk groot evenement al tien jaar wordt georganiseerd door een vereniging zonder de steun van een Nationale Bond. De organisatie komt graag nog in contact met eventuele sponsoren die willen helpen om dit mooie evenement ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren.

Ondertussen is de inschrijving geopend en de aanmeldingen zijn de eerste dagen al binnen gestroomd, ruim 90 van de beschikbare 400 startplaatsen zijn al ingevuld binnen vijf dagen. Ruim 90 deelnemers uit nu al 9 landen. In 2022 stonden er deelnemers op de startlijst uit maar liefst 26 landen van over de gehele wereld. De wedstrijden op de piste worden verreden op de baan met een nieuwe coating waardoor de snelheden nog hoger kunnen liggen.

De wedstrijden vinden plaats van vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei op de skeelerbaan en skeelerpisten aan de Kommerseweg 2a in Heerde. Het programma zal de komende periode worden samengesteld. Dan zal dit gepubliceerd worden op de website van de club: www.skeelerhuus.nl

Voor mogelijke sponsoren en informatie kan men zich wenden tot info@skeelerhuus.nl

Heerde Nieuws 

heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie