Ankeiler: Op woensdag 8 februari is er in de Faberhal in Heerde een sportinstuif voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

- Op woensdag 8 februari is er in de Faberhal in Heerde een sportinstuif voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Onder leiding van de buurtsportcoach kunnen belangstellenden van 10.00 tot 11.30 uur gratis kennismaken met activiteiten om meer te bewegen. De sportinstuif is een initiatief van Zoethout en de buurtsportcoach van de gemeente Heerde.

“De sportinstuif laat mensen ervaren dat bewegen gezond en leuk is”, vertelt buurtsportcoach Niek Hofman van de gemeente Heerde. “In kleine groepjes kunnen deelnemers verschillende activiteiten uitproberen. Zo kunnen ze ervaren wat ze leuk vinden en wat bij hen past.”

Leuke activiteiten in Heerde, Hattem en Wapenveld

“Zoethout organiseert in Hattem, Wapenveld en Heerde regelmatig leuke activiteiten voor mensen die weinig sociale contacten hebben”, vult Yfke van der Vet aan. Yfke is manager Wonen en Ambulante begeleiding bij Zoethout en benadrukt dat de activiteiten laagdrempelig zijn: “Dan kun je denken aan samen eten, filmavonden of een spelletjesavond. Ook de sportactiviteiten van 8 februari in de Faberhal zijn toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie op dit moment weinig sport of beweegt.”

Meedoen aan de sportinstuif?

De sportinstuif is op 8 februari van 10.00 tot 11.30 uur in de Faberhal aan de Postweg 37 in Heerde. Meedoen is gratis. Aanmelden kan bij Yfke van der Vet via welkom@zoethout.nl. Bellen kan ook naar 06-15532868.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel