Ankeiler: Cultuurplein start in Epe en Heerde het nieuwe jaar weer goed. Ers staan tal van nieuwe cursussen en lezingen gepland voor het komende jaar.

- Cultuurplein start in Epe en Heerde het nieuwe jaar weer goed. Ers staan tal van nieuwe cursussen en lezingen gepland voor het komende jaar. Voor de hele kleintjes is er een nieuwe reeks lessen Muziek op schoot en daarna Peuterdans. Ook de lessen Streetdance en Ballet gaan weer van start. Voor iedereen zijn er weer volop muziekles, cursussen voor beeldende vormgeving en dans. Erg populair is dans voor volwassenen, zowel klassiek als modern vinden in Epe gretig aftrek.

Op beeldend gebied starten er verschillende lezingen en cursussen met o.a. tekenen en schilderen, portret- en figuur tekenen, en natuurlijk edelsmeden waarvoor op de woensdagochtend nog plekken vrij zijn. De nieuwe cursus keramiek heeft in de eerste serie lessen fraaie vazen en geglazuurde objecten opgeleverd. Docent Marinus Kalkman was verrast over het niveau. "We hebben bij Cultuurplein een prachtig atelier met oven en glazuurkast. De creatieve sfeer en de inzet van de cursisten hebben zeker bijgedragen aan de prachtige resultaten."

"Afgelopen december hebben we een zeer sfeervol kerstconcert beleefd in de Grote kerk in Epe. Klassiek ballet, moderne dans en prachtige muziek. Vooral het samenspel van de vaak nog jonge leerlingen is van onschatbare waarde in de ontwikkeling van kinderen. Trotse ouders en verraste belangstellenden genoten van een zeer afwisselend repertoire. Dit is echt de meerwaarde van Cultuurplein. We werken met onze docenten in de afdeling Vrije Tijd nauw samen om kwaliteit te bieden aan de alle leerlingen Heerde en Epe. Iedereen is welkom!” aldus de trots directeur Rinette van de Vliet.

"In de komende periode bereiden we ons voor op ons 12,5 jarig jubileum in maart als Cultuurplein. De fusie van Mamuze, de Hank en het educatiepunt ter ondersteuning van het onderwijs in de regio is succesvol gebleken. Voor alle kinderen is er kunstonderwijs aan de scholen en het vrijetijdsaanbod groeit. Voor kinderen zijn er tal van mogelijkheden om met financiële ondersteuningsmogelijkheden via Leergeld of het Sport- en Cultuurfonds. Cultuurplein is nu een brede netwerkorganisatie en denkt ook met de gemeentes mee op het gebied van het sociale domein. Ook het fantastische Heerdelijk festival zit er wel aan te komen!’ , aldus van der Vliet. "Volg Cultuurplein op sociale media en kijk op de website www.cultuurpleinnoordveluwe.nl voor de nodige inspiratie die past bij jouw goede creatieve voornemens voor 2023!"

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel