RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
17 december 2022 17:20


Topdrukte bij de vogeltaarten actie van Erna
Foto: Topdrukte bij de vogeltaarten actie van Erna
Vrijwilligers pakken de taarten in. Foto: Sanne Voets.

- Toegegeven, het kwam langzaam op gang dit jaar, maar nu gaan de vogeltaarten weer als warme broodjes over de toonbank, of nou ja, de tent bij Erna van Roekel uit. En ook de andere verkooppunten, zoals bij het echtpaar Huijssoon in Vaassen, loopt de verkoop goed. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder alle vrijwilligers die Erna helpen. En dat alles voor hospice Casa Vera!

",Inderdaad! Gelukkig willen veel mensen helpen. Het inpakken van de taarten heb ik inmiddels toch naar binnen verplaatst. Anders komen ze misschien niet meer”, grapt Erna. ,,Het is nu echt te koud in de tent.” Ze vertelt het na een heel drukke ochtend. ,"Net weer mensen langs gehad die een taart kwamen kopen, maar ook een grote bestelling. Het kwam wat langzamer op gang dit jaar, maar nu met dit weer zijn de vogeltaarten weer in trek.’’

Eerst zag ze niet hoe ze het moest bolwerken, maar dit weekend zijn de vogeltaarten toch te koop op diverse kerstmarkten. Dat had ook niet gekund zonder de nodige hulp. "Monica Weijenberg regelt de aanwezigheid op de kerstmarkt in Epe, ook morgen. Haar man doet de toevoer van taarten en meerdere vrijwilligers van het hospice bemannen de kraam. Echt super!”

Verder verkocht Zwaantje Nooteboom (bestuurslid De Kruimelschaar) de taarten op de kerstmarkt in Oene, en stond Erna op de kerstmarkt in Heerde. Maar dat is nog niet alles. Vandaag stond Leja Pijnacker met een kraam vogeltaarten bij de DekaMarkt Hoge Weerd in Epe.

En vanmiddag startte bij de Grote Kerk in Epe de kerststallenroute. ,,Er zijn al meer dan veertig deelnemers. Het hospice doet hier ook aan mee. Zij heeft een verlichte kerststal in de vensterbank staan. Er zit een qr-code bij, zodat je een verhaal op kunt halen. Wij liggen ook op de route, dus mogelijk kopen mensen die de route volgen ook nog een vogeltaart, heel gaaf’’, besluit Erna. Ze gaat een druk weekend tegemoet."Ja, er moet nog heel wat geproduceerd worden om genoeg te hebben voor de kerstmarkten.’’ Gekkenhuis? "Een beetje wel, maar allemaal voor het hospice.’’

Vragen? Bel of app Erna via tel. 06-55874052.

Kijk voor meer informatie over de kerststallenroute op https://kerststallenroute-epe.nl/

Best  Epe  Heerde Nieuws 

epe voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie