Ankeiler: Op zaterdagavond 19 november ontving muziekvereniging V.I.V.O. uit Veessen de erepenning van de gemeente Heerde uit handen van burgemeester Jan Willem Wiggers.

- Op zaterdagavond 19 november ontving muziekvereniging V.I.V.O. uit Veessen de erepenning van de gemeente Heerde uit handen van burgemeester Jan Willem Wiggers.

Muziekvereniging V.I.V.O. ontving deze zilveren legpenning voor haar 100-jarig bestaan en als waardering voor de maatschappelijke waarde en activiteiten van de vereniging. De erepenning werd uitgereikt tijdens het jubileumconcert van de muziekvereniging in Sporthal De Noord te Veessen.

Muziekvereniging V.I.V.O. bestond vorig jaar 100 jaar (opgericht op 21 november 1921). Vanwege corona is die viering een jaar uitgesteld en werd dit jaar op 19 november een jubileumconcert gehouden. Naast het A-orkest kent V.I.V.O. ook een drumband, een majorettegroep en dweilorkest ‘De Iesselbloazers. De muziekvereniging vormt een belangrijk cultureel onderdeel van de dorpsgemeenschappen in Veessen, Vorchten en Marle, maar is ook van belang voor de gemeente Heerde als geheel. Zo geeft ze bijvoorbeeld diverse optredens en concerten per jaar, werkt ze eens in de 3 jaar mee aan de 4-mei herdenking en werkte het dweilorkest ‘De Iesselbloazers’ mee aan Oktoberfesten in Heerde.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel