Ankeiler: Voetbalvereniging SEH uit Heerde is een Erelid én een Lid van Verdienste rijker. Dat is bijzonder, want deze titels worden niet snel uitgereikt.

- Voetbalvereniging SEH uit Heerde is een Erelid én een Lid van Verdienste rijker. Dat is bijzonder, want deze titels worden niet snel uitgereikt. Maar tijdens de Algemene Leden Vergadering (alv) van de club op maandagavond 14 november werden zowel Barend de Ruiter als Henk van Gelder in het zonnetje gezet.

Barend de Ruiter is 13 jaar lang (vanaf 2008 tot en met 2021) voorzitter geweest van de vereniging. Onder zijn leiding zijn diverse projecten tot stand gekomen. Denk bijvoorbeeld aan de herintroductie van meisjes/vrouwenvoetbal, de introductie van het G-voetbal, de verduurzaming van het sportpark, de open dag en de verbouwing en herinrichting van het clubhuis.

Ook voor zijn tijd als voorzitter was hij al geruime tijd actief binnen de vereniging. Als voetballer en later bijvoorbeeld als radioverslaggever en omroeper tijdens wedstrijden van het eerste elftal.

Nadat De Ruiter is gestopt als voorzitter zit hij zeker nog niet stil. Hij is voorzitter van de vrijwilligerscommissie, clubfotograaf en inmiddels ook ‘archivaris’: Tijdens de alv liet hij de leden bijvoorbeeld twee indrukwekkende boekwerken zien over de eerste jaren van de voetbalvereniging. Deze ‘Molenbeekpapers’ zijn zeer binnenkort ook te koop.

Gezien zijn vele werkzaamheden voor de club stelde het bestuur van SEH voor om Barend de Ruiter te benoemen tot erelid, de vijfde ooit in de historie van de club. De nieuwe voorzitter Bram Horst lichtte dat voorstel nog toe. De Ruiter ontving daarop onder meer een speldje en een oorkonde. Zijn vrouw Trijny, uiteraard ook aanwezig, ontving een mooie bos bloemen.

Eerder op de avond werd er ook al afscheid genomen van bestuurslid Henk van Gelder. Hij is zo’n tien jaar secretaris geweest van de vereniging. Aanvankelijk was dit tijdelijk, maar het werd uiteindelijk een langere periode.

Als secretaris was hij belangrijk voor de vereniging en stelde veel stukken op. Hij heeft het huishoudelijke reglement en de statuten geactualiseerd en hij heeft gewerkt aan het decoratiebeleid, waarin staat waar iemand aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor bijvoorbeeld ‘Lid van Verdienste’. Tijdens het afscheid werd hij verrast met het feit dat juist hij in aanmerking kwam voor deze titel.

Leuk om te melden is ook dat Van Gelder aan de wieg stond van het veteranenvoetbal (40+) bij SEH. Inmiddels doen daar meer dan 30 ‘oudjes’ aan mee.

Ook Van Gelder kreeg een speldje en een oorkonde met een bos bloemen. Helemaal afscheid neemt hij nog niet van de club. Hij maakt de komende jaren onderdeel uit van de kascommissie en zal zich met anderen bezig gaan houden met clubkadercoaching binnen SEH.

De namen van het Erelid én het Lid van Verdienste zullen ook op een groot bord komen te staan, die op een prominente plek te vinden is in het clubhuis.

Overigens werd er ook afscheid genomen van Gert Toorn. Hij was bestuurslid voetbaltechnische zaken bij SEH en zal een soortgelijke functie gaan invullen bij WHC in Wezep. Ook Gert werd in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn bewezen diensten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel