Ankeiler: De strijd om het tweede officiële NK gravel vindt plaats op zaterdag 22 oktober in het buurtschap Wissel in Epe. Aan de rand van het dorp is een omloop van 10 kilometer uitgezet op veelal brede zandwegen.

- De strijd om het tweede officiële NK gravel vindt plaats op zaterdag 22 oktober in het buurtschap Wissel in Epe. Aan de rand van het dorp is een omloop van 10 kilometer uitgezet op veelal brede zandwegen. De start van de mannen is om 11.00 een wedstrijd over 120 kilometer om 11.05 starten de vrouwen voor hun Nederlands Kampioenschap Gravel een wedstrijd over 70 kilometer.

Het Nederlands Kampioenschap is onderdeel van de NL gravel series 2022: vijf wedstrijden op gravelwegen met een overkoepelend klassement. De finale wedstrijd van 22 oktober is meteen ook het Nederlands Kampioenschap gravel.

Dit NK maakt onderdeel uit van de NL Gravel Series en is de 5e wedstrijd. Eerder in Zandvoort, Meerveld, Banholt en Vorden (deze laatste geannuleerd).

Het snelgroeiende fietssegment met een racefiets, waar brede banden met profiel in gaan – dit is een gravel fiets – kent in Nederland vooral toertochten. Er is echter ook een groep wielrenners welke prestatiegericht fietst. Tot vorig jaar was er geen officiële KNWU gravel wedstijd. In Epe was er de primeur met direct twee wedstrijden om de rood-wit-blauwe trui.

Aan de avontuurlijke gravel/mtb rijders die niet per se een rugnummer op willen spelden is ook gedacht. Je kunt dan via GPS navigatie te rijden. De gps-routes starten telkens op het inschrijfterrein grenzend aan de start/finish van de wedstrijd. Je kunt dus ook direct sfeer proeven van de wedstrijd onder het genot van een koffie. Inschrijven hiervoor kan via: https://nlgravelseries.nl/product/ticket-gps-gravel-ride-epe/

Initiatiefnemer van het NK gravel is Mathijs Wagenaar. De Epenaar heeft in zijn sportcarrière jarenlang (inter-)nationale MTB-wedstrijden gereden. Wagenaar organiseert met oa Marieke van Altena al een aantal jaar de wielerronde van Epe. Na een overleg tijdens een fietsrit was ook zij enthousiast om mee te helpen in de organisatie van het NK gravel. De organisatie maakt gebruik van vrijwilligers vanuit lokale fietsverenigingen zoals MTB Club Epe, TC Veluwe, HDKS en WOW Heerde.

Meer info: www.nkgravelepe.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel