RTV 794 - Nieuws

HEERDE - De derde editie van de SamenLoop voor Hoop in Heerde kon dit jaar, net als alle andere evenementen, niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Toch hebben wij, de vrijwilligers van de SamenLoop Heerde de afgelopen weken niet stil gezeten. Samen met het KWF is besloten dat we de SamenLoop in Heerde, mits de omstandigheden het dan toelaten, uitstellen naar 2022 en wel op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni.

Tijdens de SamenLoop Heerde zamelen we geld in voor KWF, maar het 24 uur durende wandelevenement is meer dan dat. We staan samen stil bij mensen die ziek zijn door kanker en bij hen die zijn overleden. Maar ook vieren we samen het leven. De kans dat we ook volgend jaar zomer ons nog aan vele richtlijnen rondom het tegengaan van het coronavirus moeten houden is groot en daarom hebben we besloten het evenement een jaar langer uit te stellen.

In de tussentijd

Om met elkaar de vlam voor de SamenLoop brandende te houden hebben de commissies het plan om tussentijds kleine acties op te zetten. Dat is nodig, want het KWF mist dit jaar al 30 tot 40 procent aan inkomsten. Geld wat nu niet gestoken kan worden in onderzoek naar kanker, terwijl dit nog steeds hard nodig is. De webpagina voor de SamenLoop Heerde, met daarbij de actiepagina blijft bestaan. Iedereen die ook in actie wil komen voor KWF kan een actiepagina aanmaken op: https://acties.samenloopvoorhoop.nl/IkKomInActie/0.

Het is de vraag of het in de nabije toekomst weer mogelijk is om weer een SamenLoop te organiseren zoals we dit de voorgaande twee edities gewend waren. Daarom gaan de commissies medio 2021 samen met het KWF ook kijken naar mogelijke alternatieven voor 2022.


💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel