RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door RTV 794
21 september 2022 10:54


Samen op de bres voor biodiversiteit in Heerde
Foto: Samen op de bres voor biodiversiteit in Heerde
Biodiversiteit. Foto: SLG

- Steeds meer bewoners van de gemeente Heerde maken zich zorgen over de afname van biodiversiteit en willen daar graag zelf iets aan doen. Daarom organiseren de gemeente Heerde en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) twee informatieavonden over biodiversiteit op en rond het erf. De informatieavonden vinden plaats op 4 oktober en 9 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in dorpshuis De Heerd aan de Griftstraat 8 in Heerde.

Informatieavond algemeen op 4 oktober

Op deze informatieavond vertelt SLG wat bewoners, grondeigenaren en vrijwilligers zelf kunnen doen om de biodiversiteit op hun erf te vergroten. De avond bestaat uit een inhoudelijk verhaal over het inrichten van het erf, schuil- en nestgelegenheid voor dieren en het toepassen van inheems (autochtoon) plantmateriaal. Ook krijg je informatie over wilde bijen, vlinders en andere dieren uit het cultuurlandschap. Aanwezigen krijgen allerlei tips om zelf toe te passen in de eigen tuin of op en om het eigen erf.

Informatieavond verdiepend op 9 november

Tijdens deze tweede avond gaat SLG dieper in op de concrete manieren om de biodiversiteit te verhogen. De onderwerpen hiervoor kunnen deels bepaald worden op de eerste informatieavond. Gastspreker Caroline van de Burgt is ambassadeur voor het praktijknetwerk biodiversiteit in de gemeente Heerde. Zij vertelt over haar natuurerf vol leven met planten en dieren. Tevens krijgen deelnemers tips voor aanleg en ecologisch beheer.

Vragen en aanmelden

Aanmelden kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/biodiversiteit-heerde. Je kunt ook contact opnemen met Erwin Reinhard van SLG, e.reinhard@slgelderland.nl of op telefoonnummer: (026) 353 74 44.

De informatieavond wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Heerde en de Provincie Gelderland.

Best  Heerde Nieuws 

heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie