Ankeiler: Onder herfstachtige weersomstandigheden werd zaterdag de eerste ronde van de KNLTB najaarscompetitie gespeeld op sportpark de Bornerenk.

- Onder herfstachtige weersomstandigheden werd zaterdag de eerste ronde van de KNLTB najaarscompetitie gespeeld op sportpark de Bornerenk. Dit jaar is de hoofdklasse de plek waar het eerste gemengd team van HLTC uitkomt. De partijen werden een aantal keer onderbroken door een bui, de wind was op momenten bepalend maar zodra de zon scheen was het aangenaam vertoeven op de Bornerenk.

Bij HLTC speelden Frans Castermans en Marlous Veldkamp de enkelspelen. Castermans startte moeizaam maar won uiteindelijk vrij eenvoudig van Harmjan Gerritsen. Marlous Veldkamp maakte er een slopende partij van, ze won de eerste set in een tiebreak, vervolgens werd de partij een aantal keren onderbroken vanwege de regen. Uiteindelijk moest een derde set de beslissing brengen, hierin ging het in het begin gelijk op maar uiteindelijk won Gabrielle Kaptein namens Ugchelen.

In het gemengd dubbelspel speelden Femke van Bladel en Arnout Blaauw een degelijke partij. Het duo kwam geen moment in de problemen en won in straight sets van Annemarie Simons en Gerard Brouwer. Bij het herendubbelspel was er vanaf het eerste moment geen spanning. Castermans en Blaauw speelden nagenoeg foutloos, hielden de punten kort en waren na een uur klaar met het duo van Ugchelen. Het afsluitende damesdubbelspel was van een andere orde. Een spannende partij moest uiteindelijk beslist worden in een supertiebreak. Hierin kwamen Femke van Bladel en Marlous Veldkamp op een ruime voorsprong, uiteindelijk werden er nog wat punten door Ugchelen gemaakt maar haalden de dames van HLTC het 4e punt binnen. De confrontatie tussen HLTC en Ugchelen eindigde zodoende in een 4-1 overwinning voor HLTC.

Uitslagen per partij

Damesenkelspel:

Marlous Veldkamp (HLTC) – Gabrielle Kaptein (Ugchelen): 7-6 / 2-6 / 2-6.

Herenenkelspel:

Frans Castermans (HLTC) – Harmjan Gerritsen (Ugchelen): 6-2 / 6-2

Gemengd dubbelspel:

Femke van Bladel/Arnout Blaauw (HLTC) – Annemarie Simons/Gerard Brouwer (Ugchelen): 6-2 / 6-3.

Damesdubbelspel:

Femke van Bladel/Marlous Veldkamp (HLTC) – Gabrielle Kaptein/Annemarie Simons (Ugchelen): 6-3 / 1-6 / 10-7

Herendubbelspel:

Arnout Blaauw/Frans Castermans (HLTC) – Harmjan Gerritsen/Gerard Brouwer (Ugchelen): 6-1 / 6-1.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel