Ankeiler: Verslaving raakt iedereen! Toch is het voor veel mensen lastig om hulp te zoeken. Toe te moeten geven dat je te maken hebt met verslaving gaat vaak samen met schaamte en schuld.

- Verslaving raakt iedereen! Toch is het voor veel mensen lastig om hulp te zoeken. Toe te moeten geven dat je te maken hebt met verslaving gaat vaak samen met schaamte en schuld. Ook voor de omgeving van iemand die verslaafd is. Om het taboe op dit onderwerp te doorbreken organiseert de gemeente Heerde samen met onder andere kerken, ervaringsdeskundigen, Stip, boa’s, wijkagenten en Tactus de week van de verslaving.

Op zondag 25 september start deze week in alle kerken in de gemeente Heerde. Op woensdagochtend 28 september (centrum Wapenveld) en op vrijdagmiddag 30 september (centrum Heerde) kunt u in gesprek met ervaringsdeskundigen, de wijkagenten en andere hulpverleners. Of kom naar de informatieavond op woensdag 28 september in de Heerd. Tijdens deze avond, die geopend wordt door burgemeester Wiggers, komen verschillende sprekers aan het woord die vertellen over hun ervaring met middelengebruik of andere verslavingen.

De week is bedoeld voor alle inwoners en we hopen ook met name mensen te ontmoeten die bijvoorbeeld in middelengebruik zitten en graag willen stoppen maar niet weten hoe. En inwoners die iemand in hun naaste omgeving hebben die verslaafd is. Tijdens alle activiteiten kunnen inwoners in gesprek en kunnen ze tips krijgen om met hun situatie om te gaan én kennismaken met de verschillende vormen van hulp.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel