Ankeiler: Afgelopen week gaf gastspreker Margriet van Pomp van DemenTalent uit Apeldoorn de bezoekers informatie over dementie op jonge leeftijd. Margriet is o.a.

- Afgelopen week gaf gastspreker Margriet van Pomp van DemenTalent uit Apeldoorn de bezoekers informatie over dementie op jonge leeftijd. Margriet is o.a. begeleidster bij de locatie van DemenTalent bij Radio Kootwijk.

Dementie op jonge leeftijd ontwricht vaak nog meer het gezinsleven, dan dementie op oudere leeftijd. Op het werk gaat het niet goed, men denkt dat je een burn-out hebt. Een relatie verandert ingrijpend als een van beiden (jong) dementie heeft. Thuis ben je ook niet meer de vader of moeder die je altijd voor je kinderen bent geweest. Kinderen hebben vaak de neiging om de schuld bij zichzelf neer te leggen.

Als de diagnose dementie bekend is, geeft dat zeker verdriet, maar ook een bevestiging voor de dingen die niet goed meer gaan.

De verhalen van de bezoekers waren ontroerend omdat met veel liefde en geduld de mens met dementie als mens gezien blijft worden. Er werd nog lang nagepraat deze middag.

Het volgende Alzheimer Café is op woensdagavond 7 september van 19.30 tot 21.00 uur bij De Spikke in Heerde. Het onderwerp is dan: Is het dementie of vergeetachtigheid?

De gastsprekers die avond zijn huisarts Erik Jan de Ruiter en POH Kristel Klok.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Annemieke Wijma tel. 06 20596404 of met Fennie Tiemens tel. 06 15101849.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel