RTV 794 - Nieuws

HEERDE - Buurtvereniging 't Broek in Heerde bestaat deze maand exact 75 jaar. Ter ere van dat jubileum is er door bewoners een speciaal boek gemaakt over de geschiedenis van de vereniging. De eerste exemplaren zijn afgelopen zaterdag overhandigd aan de oudste leden van de buurt, Fennie Bijsterbosch- Beekhuis (86 jaar) en Giep Veerman (84).

Het plan was eigenlijk om een feestavond te organiseren vanwege het jubileum. Maar het bestuur van buurtvereniging ’t Broek vond het niet gepast om in een dorp met zoveel mensen die getroffen zijn door het coronavirus een groot feest te houden. Met de verspreiding van het boek kan er dit najaar wel nog wat aandacht worden besteed aan het 75-jarig jubileum van de buurtvereniging, ten oosten van het Apeldoorns Kanaal. De bedoeling is dat de feestavond nu volgend jaar september volgt.

Het 'Broekboek', met als titel Geschiedenis van een buurtvereniging in Heerde 1945-2020, ’t Broek 75 jaar, staat stil bij de geschiedenis van de vereniging, bij de historie van de buurt en ook komen een aantal buurtbewoners aan het woord. Waaronder de twee oudste buurtgenoten, Fennie Bijsterbosch- Beekhuis en Giep Veerman. Zij kregen van voorzitter Anne Jan Meijer én in het bijzijn van Ronnie Schuurman, 'de burgemeester van 't Broek', afgelopen zaterdag de eerste boeken uitgereikt. Dat gebeurde in de buitenlucht, uiteraard rekening houdend met de geldende coronarichtlijnen.

Een commissie, gevormd door leden binnen de buurtvereniging, is zo'n anderhalf jaar bezig geweest om het boek te realiseren. Een groep van circa acht personen heeft er belangeloos en met veel plezier aan gewerkt. Dat gezelschap was zeer divers. De leeftijden varieerden bijvoorbeeld van 26 jaar tot dik in de 80.

Voorzitter Anne Jan Meijer van de buurtvereniging heeft tijdens de uitreiking van de eerste exemplaren alle makers, alsmede andere betrokken partijen, hartelijk bedankt voor hun inzet en bijdragen. Hij was zeer tevreden met het resultaat en prees de samenwerking in de buurt. Direct na het officiële moment zijn door de boekmakers en bestuursleden de boeken persoonlijk bij alle leden aan huis bezorgd. De reacties waren positief en het enthousiasme was groot.

De leden hebben het boek, een eenmalige uitgave, gratis mogen ontvangen. Dit was mede mogelijk dankzij de gulle bijdragen van de bedrijven uit 't Broek zelf. Daarnaast hebben de Familie H. Matenstichting, de Jan Nienhuis Vereniging, de Egberdina Wilhelmina Langenberg Stichting én de Rabobank Noord Veluwe hun medewerking financieel verleend aan dit project. De Koninklijke Van der Most heeft tot slot het drukwerk verzorgd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel