Ankeiler: De sollicitatieprocedure voor een kroonbenoemde burgemeester in de gemeente Heerde zal pas komend voorjaar plaatsvinden.

- De sollicitatieprocedure voor een kroonbenoemde burgemeester in de gemeente Heerde zal pas komend voorjaar plaatsvinden. Dit betekent dat waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers deze functie voorlopig voortzet. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft dit afgesproken met de heer Wiggers en de Commissaris van de Koning, de heer John Berends.

Joke Grotenhuis, de voorzitter van de vertrouwenscommissie die gaat over de burgemeestersbenoeming, zegt hierover: “We zijn blij met deze uitkomst. Dit betekent dat we voorlopig nog gebruik kunnen maken van de kennis, ervaring en vakkundigheid van burgemeester Jan Willem Wiggers. Ook hijzelf heeft aangegeven nog wel te willen blijven. Dat de sollicitatieprocedure later komt dan oorspronkelijk de bedoeling was geeft de nieuwe gemeenteraad ook ruimte om die procedure goed voor te bereiden”.

Jan Willem Wiggers is waarnemend burgemeester in Heerde sinds november 2020. De bedoeling was toen om een sollicitatieprocedure voor een kroonbenoemde burgemeester te starten na de gemeenteraadsverkiezingen (die afgelopen maart plaatsvonden). Maar omdat zowel de gemeenteraad als het college van B&W zeer tevreden zijn met zijn werk en graag met hem blijven werken, is de vertrouwenscommissie in gesprek gegaan met zowel de heer Wiggers zelf als met de Commissaris van de Koning. Met wederzijdse instemming is besloten om de sollicitatieprocedure pas in het voorjaar van 2023 te doen.

Dit betekent dat de vertrouwenscommissie na de komende zomer aan de slag gaat met de voorbereidingen, zoals een participatietraject over het gewenste profiel van een nieuwe burgemeester. In het voorjaar van 2023 vindt de sollicitatieprocedure plaats, waarmee de gemeente Heerde in het najaar van 2023 een kroonbenoemde burgemeester zal hebben.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel