Ankeiler: De Buurtwinkel, onderdeel van stichting De Passerel, start met de inzet van de ventwagen.

- De Buurtwinkel, onderdeel van stichting De Passerel, start met de inzet van de ventwagen. Vanaf 8 maart staan ze iedere dinsdag van 10.00 tot 10.45 uur aan de Scheperstraat in Epe en op donderdag van 10.00 tot 10.45 uur voor woonzorgcentrum De Boskamp in Epe. Naast de verkoop van lokale en verse producten, zorgt de ventwagen voor ontmoeting.

Het is volgens De Buurtwinkel de bedoeling dat de ventwagen binnenkort dagelijks op verschillende plekken in de hele gemeente Epe staat. “Door corona heeft dit enige vertraging opgelopen. We zijn blij dat we nu gaan starten. Onze medewerkers (cliënten van De Passerel, red.) hebben er ontzettend veel zin in.”, aldus Mia Nooteboom, teamcoördinator van de Buurtwinkel. Ook Wilco Wagenvoort, bedrijfsleider van de Buurtwinkel is enthousiast over de ventwagen. “De missie van de Passerel is: ‘iedereen hoort erbij’. We werken heel lokaal, cliënten kunnen in eigen omgeving wonen en werken. Hierdoor vormen onze cliënten een onderdeel van de samenleving. De ventwagen past hier goed bij.”

Ontmoeting

Het voornaamste doel van de ventwagen, aldus Mia en Wilco? “Dat is ‘ontmoeting’. En dan met name contact zoeken met mensen in de wijk.” Daarom bieden we, naast de verkoop van allerlei producten, ook gratis koffie en thee aan en zetten we een koffietafel neer, zodat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. “We werken daarbij samen met Koppel-Swoe. Die samenwerking verloopt heel fijn. Sociaal werkers van Koppel-Swoe zullen ook regelmatig aansluiten”, vertelt het duo. “We starten in Epe op twee plekken, daarna gaan we het heel langzaam uitrollen naar andere plaatsen. Juni gaan we officieel beginnen, tot die tijd gaan onze cliënten proefdraaien.”

Afgelopen zomer hebben de cliënten al eventjes kunnen oefenen met verkopen vanuit de ventwagen. Toen hebben ze proefgedraaid op een kleine camping bij de boer en dat is heel goed bevallen. “Hier hebben ze alles rustig kunnen leren. Ze maken op een andere manier contact met mensen”, aldus Wilco en Mia. “Het zijn onder andere Eline, Erik en Steven die de verkoop vanuit de ventwagen gaan verzorgen. Ze hebben er nu al zin in.” Eline vertelt enthousiast: “Vooral het contact met de mensen en het verkopen vind ik leuk.” Erik heeft er eveneens zin in: “Ik heb al twee keer meegewerkt. Vooral het verkopen en praten, is erg leuk”, stelt Erik. Ook Steven knikt goedkeurend. Hij wil graag beginnen.

Lokale producten

Het trio verkopers is vooral trots op de producten die De Buurtwinkel zelf maakt, vult Mia aan. “In onze ventwagen worden voornamelijk lokale producten verkocht. Naast de producten die de cliënten van De Buurtwinkel zelf maken zoals brood, koekjes, gebak en appeltaart, zijn dat aardbeien van Bronsink uit Oene, komkommers en tomaten van Tuinderij Doorn uit Heerde, zuivel van boerderij Den Hoek uit Wilp en kaas van Onder de Eiken uit Epe.” Daarnaast speelt men bij de ventwagen nadrukkelijk in op de behoefte van klanten. “Zo hebben we een beperkt assortiment van koffie, thee en frisdrank.”

De Buurtwinkel is blij met de steun die ze ontvangen van Ladies’ Circle 01 Epe, Lions Club Epe, Soroptimistclub Hattem–Epe en de Rabobank, aldus Mia en Wilco. Eline, Erik en Steven kunnen niet wachten om aan de slag te gaan in de ventwagen en om Epenaren te ontmoeten in de verschillende wijken in de gemeente.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.