RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
9 februari 2022 17:03


Geen dag zonder lijn, expositie van Bernard Bos
Foto: Geen dag zonder lijn, expositie van Bernard Bos
Expositie Bernard Bos. Foto: Bos

- “Vanaf het moment dat ik met mijn werk stopte, teken ik bijna dagelijks. Nu -tien jaar- later exposeer ik een aantal schilderijen en tekeningen in dorpshuis ‘De Heerd’ in Heerde” geeft Bernard Bos aan. “Op de kleuterschool was ik al gelukkig met een doos kleurpotloden en dat is altijd zo gebleven. Ik werkte als onderwijzer en docent tekenen en handvaardigheid.”

De afgelopen jaren heeft hij veel getekend voor zijn eigen stripboeken en ook voor het devotiefestival in Wapenveld. Zijn historische stripboeken liggen in de vitrine met kleine schilderijtjes er om heen. De grotere werken aan de muur weerspiegelen duidelijk zijn belangstelling: geschiedenis en architectuur. “Ook verloochen ik mijn Groningse achtergrond niet”, aldus Bos. “De afgelopen jaren heb ik vooral in opdracht gewerkt. Ik ben al tevreden als mensen de moeite nemen om mijn werk van dichtbij bekijken.”

Het werk van Bernard Bos is te zien in de gang van ‘De Heerd’, in de vitrine en docentenkamer. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 09:00 u. tot 18:00 u. binnenlopen. Het werk van Bos is te aanschouwen tot en met 6 mei.

Door: Mediapartner RTV 794

Heerde Nieuws 

gemeente heerde heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie