RTV 794 - Nieuws

HEERDE - Voor alle kinderen in de gemeentes Epe en Heerde loopt de zomervakantie weer ten einde. Bijna iedereen heeft wel weer zin in school maar sport of de muziek- en danslessen zijn toch wel favoriet. "Bij Cultuurplein zien we elk jaar weer een nieuwe lichting kinderen en jongeren die aan de slag willen met hun instrument of met dans. Vanuit beide gemeentes is financiële ondersteuning mogelijk. Er is keuze uit vele instrumenten en er is voor iedereen tot 21 jaar een gratis proefles. Als je verder bent kun je spelen in een band, ensemble of het jeugdorkest. Bel gerust en vraag naar de mogelijkheden. Via de website kun je jezelf opgeven. De docent belt voor een afspraak voor de eerste les", laat Jan Bertil Pool namens het Cultuurplein weten.

Dans is een perfecte manier om creativiteit en beweging te combineren. Voor alle leeftijden is er een groep in Epe of Heerde. Van peuter- en kleuterdans tot de selectie groepen, moderne dans, streetdance, ballet of HipHop, het kan allemaal. Wat zegt Annemijn (13) van dansles? "Het samen werken aan een dans, de motivatie om ons best te doen en de lol die we hebben vind ik super leuk! Bovendien kan ik in het dansen ook mijn gevoel kwijt. Ik kan dansles bij Cultuurplein aan iedereen aanraden!" Jaarlijks zijn er meerdere grote en kleinere optredens.

Musical combineert zang, dans en theater lessen in wekelijkse lessen waarbij je samenwerkt naar een fraaie voorstelling. Samen met de docentes werk je aan een verhaal. Je leert je sterke kanten gebruiken maar leert van alle drie de disciplines veel. Het hele proces van schrijven, instuderen en repeteren is een rollercoaster aan ervaringen die niemand je meer afpakt. Uiteindelijk is het showtime en dat is genieten!

Ook zoeken steeds meer volwassenen een zinvolle, creatieve of ambachtelijke activiteit in deze periode waar ze thuiswerken en beperkter zijn in activiteiten buitenshuis. Tekenen en schilderen met verf is waar de meeste mensen aan denken maar aquarel schilderen en het nieuwe Urban Sketching zijn even uitdagend én leuk. Bij Urban Sketching kunt je bovendien kiezen uit gewone wekelijkse lessen of in combinatie met online lessen. Bij edelsmeden, leer bewerken of keramiek combineer je het creatieve met het ambachtelijke. Sinds een jaar biedt het Cultuurplein jazzdance voor volwassenen aan. Hierbij leer je samen een choreografie en word je lichaam aan het werk gezet. Bij alle cursussen geldt dat de docent ieder op zijn of haar niveau begeleidt. Je hoeft geen ervaring te hebben.

Voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel is er de mogelijkheid om wekelijks te komen schilderen. In een rustige setting met een beperkt aantal deelnemers kun je leren schilderen of het verder ontwikkelen. De docente staat je graag te woord als je vragen hebt. Een kennismakingsles is mogelijk.

Voor 50+ en volwassen mantelzorgers organiseert Cultuurplein Noord Veluwe i.s.m. de Fysio heerde en volwassenen werker Ton Hulsebos wekelijks Ontspannen & Bewegen. Rekken en strekken om losser te worden in combinatie met je ademhaling. Oefeningen vanaf de stoel. De kosten voor deelname zijn slechts €3 per keer. Je koopt een strippenkaart voor 10 lessen bij de administratie en als het een keer niet uitkomt sla je gewoon een keer over. De lessen worden medegefinancierd door het Ondernemersfonds Gemeente Heerde, het OFGH.

Voor alle workshops, lessen en cursussen is extra informatie te vinden op www.cultuurpleinnoordveluwe.nl/particulieren. Ook kunt u voor extra informatie bellen met 0578 760100.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel