Ankeiler: Simon is blind en heeft diabetes, en daarvoor had hij hulphond Buffel, die behalve geleidewerk ook vroegtijdig hypo's (te lage bloedsuikers) en hypers (te hoge bloedsuikers) signaleerde en er vroegtijdig voor zorgde dat Simons gezondheid niet in gevaar kwam.

- Simon is blind en heeft diabetes, en daarvoor had hij hulphond Buffel, die behalve geleidewerk ook vroegtijdig hypo's (te lage bloedsuikers) en hypers (te hoge bloedsuikers) signaleerde en er vroegtijdig voor zorgde dat Simons gezondheid niet in gevaar kwam. Buffel was Simons vrijheid, dankzij hem kon Simon veilig gaan en staan waar hij wilde.

Buffel onverwachts overleden

Helaas is Buffel 30 december onverwachts overleden aan leukemie op 4 jarige leeftijd. Een groot verdriet voor Simon en zijn vrouw, maar daarmee is de vrijheid ook weg en is de angst voor het krijgen van een hypo of hyper groter dan ooit. Iets wat de gezondheid van Simon niet ten goede komt.

Nu wordt een geleidehond normaal wel vergoed door de verzekering maar een diabetes hond niet. Echter moet een geleidehond voor de verzekering 5 jaar zijn werk gedaan hebben voor er een nieuwe hond wordt vergoed. Dit is helaas niet het geval en het is dan ook onzeker of er een deel van de kosten vergoed gaat worden. De kosten van een nieuwe blindengeleide diabetes hond bedragen 40.000 euro, waarvan hopelijk de helft vergoed wordt.

Jagersma kreeg dit bericht op oudejaarsavond

Sjoerd Jagersma uit Heerde kreeg dit oudejaarsavond te horen en heeft direct een actie opgezet om geld in te zamelen om Simon aan een nieuwe hulphond te helpen. Dit was een ongekend groot succes waarbij hij in anderhalf uur tijd al € 12.000,- bij elkaar had. Samen met Mark Put is hij oudejaarsavond naar Simon geweest om hem te verrassen, hun medeleven te uiten en hem te vertellen dat hij er niet alleen voor staat.

Alleen zijn we er nog niet!

Er is minimaal € 20.000,- nodig om Simon zijn vrijheid terug te kunnen geven.

Helpt u mee Simon zijn vrijheid terug te geven? U/jij mag uw bijdrage storten op:

NL22 RABO 0173 9064 00

Stichting HERO

Ovv: hulphond voor Simon Remmers

Wilt u zakelijk mee doen, dan mag je de volgende gegevens doorgeven aan Sjoerd, via 06-51932634 of te mailen naar sjoerdjagersma@zonsimpel.nl

- naam

- Adres

- Postcode + plaats

- E-mail

De factuur zal komen vanuit stichting Hero. Deze factuur is dus ook aftrekbaar voor de ondernemers.

Voor degenen die graag meer willen weten over een diabetes hond. Zie hier een documentaire over Simon en Buffel: https://youtu.be/W_HqfTMUmAc

Donderdag zal Jagersma in het programma Brunch op RTV794 te horen zijn. Hierin zal hij vertellen hoe de actie tot stand is gekomen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Meer over

Deel dit artikel