Ankeiler: Het informele Netwerk578 voor zzp’ers en kleine zelfstandigen in de gemeenten Epe en Heerde blijkt zo succesvol, dat het per 1 januari 2022 verder professionaliseert.

- Het informele Netwerk578 voor zzp’ers en kleine zelfstandigen in de gemeenten Epe en Heerde blijkt zo succesvol, dat het per 1 januari 2022 verder professionaliseert. Daarmee vormen ze een netwerk waarin ze kennis en ervaringen kunnen delen, en zo elkaar helpen. De gemeenten dragen elk € 1500 bij in de opstartkosten.

Netwerk578 is begonnen in april 2020, als reactie op het uitbreken van de coronacrisis. Initiatiefnemer Liesbeth van Asselt heeft sinds die tijd gemerkt dat het netwerk voldoet aan een grote behoefte. Melanie Borst-Verhoef (Hart for her) zegt hierover: “In de periode van lockdown en schaarste heb ik mogen aansluiten bij een enthousiaste en actieve groep ondernemers uit de regio met netnummer 0578. Hoe fijn was dat! Samen sparren over ondernemersvraagstukken, bepaalde thema’s doorakkeren en verdiepen, netwerken, helemaal passend bij mij. Door de band die je samen opbouwt maak je elkaar sterker. Fijn!”

De behoefte aan dit zelfstandigennetwerk zal ook ná de coronacrisis blijven. Daarom werd het tijd voor een professionaliseringsslag. Om dit mogelijk te maken is het Netwerk578 gepositioneerd onder de bedrijvenkringen in de gemeenten Epe (BGE) en Heerde (BCH). Ook wordt de ‘Werkgroep Netwerk578’ opgericht met actieve leden, die activiteiten en bijeenkomsten organiseert.

Om de opstart naar een officieel ZZP-netwerk mogelijk te maken hebben de gemeenten Epe en Heerde toegezegd hier financieel een bijdrage aan te leveren. De gemeenten willen zo de zelfstandigen in hun gebied te ondersteunen.

Zelfstandigen en kleine ondernemers die aan het netwerk mee willen doen, kunnen daarvoor contact opnemen met Liesbeth van Asselt via liesbeth@netwerk578.nl of 06-131 62 430. Meer informatie over het netwerk is te vinden op www.netwerk578.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel