Ankeiler: Voor het eerst in de geschiedenis staan de twee voetbalclubs van Heerde tegenover elkaar in de competitie.

- Voor het eerst in de geschiedenis staan de twee voetbalclubs van Heerde tegenover elkaar in de competitie. Maar SEH en vv Heerde moeten nog wat langer wachten op de derby: de burgemeester heeft de wedstrijd van zaterdag uitgesteld, omdat de clubs de veiligheid van de bezoekers niet kunnen garanderen.

SEH werd opgericht in 1957 en vv Heerde stamt zelfs uit 1912. Toch kwamen de twee ploegen elkaar niet eerder tegen in de competitie. SEH speelde namelijk altijd op zaterdag en vv Heerde op zondag, maar dit seizoen komen beide eerste elftallen uit in de vierde klasse C.

Veel publiek verwacht

Omdat het de eerste keer zou zijn dat SEH en vv Heerde elkaar in competitieverband troffen, verwachtten de voetbalclubs veel publiek langs de lijn. Door de nieuwste coronamaatregelen zijn er echter geen fans welkom op het sportpark.

Volgens de burgemeester was de verwachting dat er toch een grote toeloop kwam als de wedstrijd zou doorgaan. ‘Dit kan onveilige situaties met zich meebrengen. De politie heeft zaterdag onvoldoende capaciteit beschikbaar om bij onveilige situaties in te kunnen grijpen’, luidt de verklaring van de gemeente.

De clubs kijken nu samen met de KNVB naar een nieuwe datum voor de burenruzie.

Deel dit artikel