Lead image 1:
Lead image TXT 1: Veteranen Heerde Foto: Gemeente Heerde
Ankeiler: Veteranen van de Leger Technische Troepen (LTD84) hebben op vrijdag 22 oktober hun collega’s herdacht die hun leven lieten in voormalig Nederlands-Indië.

- Veteranen van de Leger Technische Troepen (LTD84) hebben op vrijdag 22 oktober hun collega’s herdacht die hun leven lieten in voormalig Nederlands-Indië. Dit gebeurde bij het monument naast het Raadhuis in Heerde. Op dat monument staat de naam van een omgekomen LTD-er.

Na een korte toespraak werden er bloemen gelegd door de burgemeester van de gemeente Heerde, commandant 43 Herstelcompagnie, vertegenwoordigers van de veteranenvereniging Regiment Technische Troepen en namens de nabestaanden.

Het was de eerste keer dat de LTD op deze manier de omgekomen collega’s herdacht. Ze willen hier een jaarlijkse traditie van maken. Tradities zijn belangrijk voor het doorgeven van ons erfgoed en onze geschiedenis, maar ook om daarmee de herinneringen aan hen die het hoogste offer hebben gebracht in dienst van hun naasten, in leven te houden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.

Deel dit artikel