Ankeiler: De gemeente Heerde heeft het eigendom van de voormalige gemeentelijke zoutloods aan de Zwarteweg 2-4 en 4a overgedragen aan Lagemaat BV.

- De gemeente Heerde heeft het eigendom van de voormalige gemeentelijke zoutloods aan de Zwarteweg 2-4 en 4a overgedragen aan Lagemaat BV. Lagemaat gaat op deze plek een werk- en kenniscentrum voor circulair bouwen ontwikkelen. De gemeente ondersteunt deze plannen van harte. Ook de gemeenteraad heeft eerder het bestemmingsplan, dat deze ontwikkeling mogelijk maakt, goedgekeurd.

Al langere tijd zijn de gemeente en Lagemaat in gesprek over deze locatie en de plannen die Lagemaat hier heeft. Dit heeft geleid tot de eigendomsoverdracht op vrijdagochtend 1 oktober. Na een proces van jarenlange gesprekken en het sluiten van een overeenkomst, is hiermee de volgende stap gezet tot de realisering van het werk- en kenniscentrum.

De bouw van het circulaire werk- en kenniscentrum past helemaal binnen de ambities van Lagemaat op het gebied van duurzaamheid en milieu.

In het centrum is ruimte voor het verduurzamen van afvalstoffen en bouwmaterialen, door materialen geschikt te maken voor hergebruik. Ook is er ruimte voor opleiding en kennisdeling, waarbij wordt samengewerkt met meerdere bekende opleidingsinstituten zoals Deltion en Windesheim. De locatie biedt ook plek voor arbeidsbemiddeling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De herbestemming wordt circulair gerealiseerd en is daarmee zelf een praktijkvoorbeeld van circulair bouwen.

Wethouders Wolbert Meijer en Stephan Nienhuis van de gemeente Heerde zijn ook blij met de ontwikkeling: “Als gemeente hebben we duurzaamheid en circulariteit hoog in het vaandel staan. We zijn dan ook erg blij dat we een centrum als deze in onze gemeente gaan krijgen. Hiermee krijgen we kennis over circulariteit in huis én worden de ambities die we hebben op dit gebied zichtbaar. Daarom was de eigendomsoverdracht van de locatie aan de Zwarteweg een feestelijke gebeurtenis”.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@rtv794.nl.