RTV794

RTV794 Lokale omroep Heerde en Epe

advertentie
Geschreven door
22 juli 2020 15:47


Van Setten van Loenen: van puist naar parel
Foto: Van Setten van Loenen: van puist naar parel
Links het voormalige hotel Boeve en rechts de nieuwe situatie met veel overeenkomst. De kerk is nu volledig in beeld.

HEERDE - Het pand Van Setten-van Loenen moet na de renovatie de parel worden van het Heerder centrum. Een pand waar je tegen opkijkt als je het dorpshart binnen rijdt. Dat legt Henk Bakker namens initiatiefnemer Van Wijnen uit met waarderend geknik van de wethouders Jan Berkhoff en Wolbert Meijer.

Gedrieën lichten ze de plannen toe die tot een aantrekkelijk smoel-van-het-dorp moeten leiden. Een plan dat bestaat uit drie componenten. Jarenlang lukte het niet om de vernieuwingsdrang in praktijk om te zetten. De redenen ervoor waren divers. Met de komst van de nieuwe Gemeentewerf werden de mogelijkheden belangrijk uitgebreid.

Met name een harmonisering van het hele gebied van Dorpsstraat naar Bonenburgerlaan en naar multifunctioneel centrum De Heerd. Het college neemt een positieve grondhouding aan maar uiteindelijk hangt het van alle betrokkenen af of de droom wordt verwezenlijkt en of de exploitatie is rond te breien. De insteek op sociale woningbouw is daarbij een flinke hobbel. Wonen, werken, winkelen en recreëren moeten een vloeiend geheel vormen.

Inhoud

Het pand Van Setten-van Loenen is op de begane grond een horeca functie toebedacht. Daarmee ontstaat aansluiting bij het verleden, toen op deze plek Hotel Boeve stond. De perspectieftekening van de gedachte nieuwe situatie  en de foto van het voormalige hotel tonen dat aan. Op verdieping 12 appartementen voor senioren. De focus is gericht op een levendig, uitnodigend plein waarin vrij zicht ontstaat op de kerk. Een locatie waar de sfeer van afspat.

De locatie ABN AMRO krijgt een transformatie in en commerciële bestemming, gekoppeld aan 12 startersappartementen. Tenslotte de oude gemeentewerf waar 18 sociale huurappartementen staan gepland plus zes eengezinswoningen en zes  levensloopbestendige huizen. Al met al een warm kloppend dorpshart. Tevens biedt het een oplossing voor parkeren en in de slipstream het verkeer, zo is althans de bedoeling. Wat de winkels betreft gaat men voor koop in plaats van huur door zoveel mogelijk plaatselijke ondernemers.  De gemeente heeft nauw contact met de provincie Gelderland. Een modern centrum met waar gewenst klassieke waarden.

Door Dick van der Veen.

Door: Mediapartner RTV 794

Best  Heerde  Huizen  Leiden Nieuws 

gemeente heerde heerde voorpagina 
 
  • rtv794 TV
  • RTV794 Live Radio
advertentie