Kampioen in eigen huis: komt een droom uit voor Glenn Nijenhuis? - RTV 794
Bevat Video: Video
Ankeiler: Het kan voor Glenn Nijenhuis een mooi weekend worden, want het NK skeeleren is zijn Heerde. En hij is één van de favorieten.

HEERDE - Het kan voor Glenn Nijenhuis een mooi weekend worden, want het NK skeeleren is zijn Heerde. En hij is één van de favorieten. Het Nederlands Kampioenschap skeeleren op de baan vindt deze vrijdag en zaterdag plaats in Heerde.

Het NK werd eerder uitgesteld vanwege corona, nu kan het wel doorgaan en is er publiek aanwezig. "Ik verwacht wel dat er een aantal vrienden en familieleden langs de kant staat ja."

Nijenhuis werkt dinsdagavond nog een training af op de voor hem bekende baan. "Hier heb ik veel rondjes gereden in het verleden. De baan is begin dit jaar helemaal opgeknapt, maar ik denk wel dat ik een voordeel heb ten opzichte van de rest."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Het is niet zomaar dat het Nederlands Kampioenschap dit jaar in Heerde wordt gehouden: 35 jaar geleden werd Skeelerclub Oost Veluwe opgericht. "Samen met Oldebroek waren wij de eerste skeelervereniging van Nederland", vertelt Jannes Wolff trots. "Wij waren iets eerder bij de notaris, dus wij waren de eerste, grappen we altijd. Maar dat jubileum wilden we vieren met een kampioenschap op onze baan."

Kampioenschap uitgesteld

Dat kampioenschap stond al in juni gepland. "Maar toen waren de maatregelen erg streng, en mochten we niet iedereen op de baan ontvangen", legt Wolff uit. "Als alle rijders en hun begeleiders hier zouden komen, zouden dat teveel mensen zijn." En dus besloot de KNSB om de kampioenschappen uit te stellen. "Een maand geleden werden we gevraagd of we alsnog een NK konden organiseren. Dit weekend valt net aan het einde van de vakantie, dus bijna alle vrijwilligers zijn weer terug. Daardoor is het ons gelukt."

Die vrijwilligers zijn de hele week al druk bezig met de laatste voorbereidingen. Het podium is opgesteld, de sponsordoeken en vlaggen zijn opgehangen en ook de handzeep staat klaar. "Door de nieuwe maatregelen mogen wij nu publiek ontvangen, maar wel onder strikte voorwaarden", legt Wolff uit. "Iedereen moet óf gevaccineerd zijn, óf een negatief testbewijs kunnen laten zien. Maar het is wel erg fijn om nu weer publiek te mogen ontvangen. We hebben een aantal wedstrijden zonder publiek gehad, maar op deze manier kunnen we het seizoen hopelijk nog leuk afsluiten. Zeker als een van de lokale favorieten het goed gaat doen."

Goede vorm

Wat dat betreft heeft Glenn Nijenhuis in elk geval de goede vorm te pakken. Eerder deze maand werd hij al kampioen op de weg. Op de 100 meter, een afstand die op de baan niet verreden wordt. "Maar op de 200 en de 500 meter denk ik ook wel kans te maken", zegt hij zelf. "Zeker als er publiek bij is, mensen die ik ken. Dat motiveert me wel extra om die favorietenrol waar te maken."

Vrijdag om half drie beginnen de eerste wedstrijden. "Die dag staat bij mij met een groot kruis in de agenda", lacht Nijenhuis. "Het is een NK, sowieso al de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. En dan ook nog in mijn eigen Heerde. Hier wilde ik per se fit aan de start staan."

Deel dit artikel